U HRVATSKOM SABORU OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA HOLOKAUST

Dana, 27.01. 2016. u Hrvatskom saboru obilježen Dan sjećanja na holokaust. Spomen je to na 27.01.1945. kada je Crvena armija oslobodila zatočenike najvećeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau.
Na obilježavanju, pored ostalih uzvanika iz političkog, diplomatskog, kulturnog i vjerskog života, prisutan je bio i biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr.sc. Jasmin Milić.
Prisutnima su se obratili, premijer Republike Hrvatske, Tihomir Orešković, te predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner. Premijer je ukazao na činjenicu da “U logorima nisu ubijani ljudi, nego brojevi, zato što su ljudi iz mržnje bili svedeni na brojeve”, dok je predsjednik Hrvatskog Sabora zaključio: “Današnjim prisjećanjem na strahote holokausta ali i na sve dobro, sve lijepo i hvalevrijedno što su Židovi podarili čovječanstvu i posebice Hrvatskoj želio sam im izraziti poštovanje i zahvalnost u želji da nastavimo u miru, slobodi i uzajamnom razumijevanju zajedno obogaćivati društvo u kojem živimo i u kojem naša djeca i unuci odrastaju”.
IPA
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s