NOVI BROJ GLASA CRKVE I 100 GODINA BAPTISTA U OSIJEKU

Najnoviji broj informativnog glasila Saveza baptističkih crkva u Republici Hrvatskoj, Glas Crkve, bavi se, između ostaloga, i obilježavanjem 100-godišnjice baptista u Osijeku. Naime, prošle, 2015. godine, navršilo se punih 100 godina od prvoga spomena vjernika ove crkve reformacijske baštine u “Gradu na Dravi”. Središnja je proslava obilježena dana 7. 11.2015. svečanom akademijom u Arheološkom muzeju u Osijeku.

“Prvi baptisti u Osijeku spominju se davne 1915. godine. Danas ova kršćanska vjerska zajednica broji oko 70 članova na području Osijeka. Na svečanoj proslavi 100. obljetnice u Arheološkom muzeju upoznali su javnost s djelatnošću koju obavljaju, ali i izrazili veliko zadovoljstvo u osvrtu na prethodne godine.

“Ovo je za nas veliki događaj zato što pokazuje veliki kontinuitet ovdje u Osijeku i ono što je lijepo je da smo uspjeli okupiti ovdje danas ljude iz javnog života, iz vjerskih zajednica, dakle dakako medije da to obilježimo. Cilj nam je naprosto izreći nešto o sebi” kazao je pastor baptističke crkve u Osijeku Toma Magda.

Dodao je kako su uvijek bili otvoreni dijalogu pogotovo onom ekumenskom zadnjih trideset godina. Baptisti su aktivni i u mjestima iz kojega dolaze izbjeglice te pomažu u izbjegličkoj krizi.” Izvor: Republika.eu

Više o navedenoj obljetnici možete pročitati u najnovijem izdanju Glasa Crkve.

Odgovori