CRKVA JUŽNE AFRIKE: LGBT KRŠĆANI U POTPUNOSTI SU DIO CRKVE

Anglikanska Crkva Južne Afrike rekla je “NE” homoseksualnim brakovima ali je zadržala poziciju da su svi kršćani, bez obzira na spolnu orijentaciju, u potpunosti dio Tijela Kristovog – Crkve.

Od 13. do 18. veljače zbor biskupa Južne Afrike okupio se radi dogovora oko ove teme. Iako neke provincije rado podilaze LGBT lobiju, Anglikanska Crkva Južne Afrike je odlučila izdati službeno priopćenje:

Knjiga zajedničkih molitava potvrđuje brak kao svetu instituciju i cjeloživotno partnerstvo jednog muškarca i jedne žene; stoga se istospolno partnerstvo ne može smatrati brakom. Na temelju ovoga naše svećenstvo ne može blagosloviti takve zajednice, niti naši svećenici smiju biti dio istospolnih zajednica.

Ovime je Anglikanska Crkva Južne Afrike definirala svoja uvjerenja, iako su neki od svećenika tražili da se LGBT osobama u istospolnim zajednicama omogući služba unutar provincije. Anglikanska Crkva Sjeverne Afrike ovime je potvrdila Lambetsku rezoluciju 1.10. iz 1998. godine koju su potpisale sve članice Anglikanskog zajedništva, no kao što smo vidjeli u slučaju Episkopalne Crkve, te se odluke ne drže sve provincije.

 

  • ANGLIKANSKA CRKVA JUŽNE AFRIKE
  • ANGLICAN INK
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s