I KENIJA ĆE BOJKOTIRATI SASTANAK SAVJETODAVNOG VIJEĆA

Nakon Crkve Ugande i Crkva Kenije će bojkotirati sastanak Anglikanskog savjetodavnog vijeća. Ovo vijeće je odgovorno za dijalog između provincija po pitanju liturgije i doktrine. Kenija se povlači zbog Episkopalne Crkve (SAD) koja je odlučila sudjelovati na sastanku iako je suspendirana ranije ove godine od strane anglikanskij primasa. Nakon podužeg niza kršenja Lambetskih deklaracija primasi nisu imali drugoga izbora nego ih suspendirati na tri godine. U te tri godine Episkopalna Crkva ne smije glasati na sastancima upravnih tijela Crkve (Lambetska konferencija, sastanak primasa, Anglikansko savjetodavno vijeće).

Crkva Kenije je od 2003. godine prekinula euharistijsko zajedništvo s Episkopalnom Crkvom zbog posvećenja za biskupa deklariranog homoseksualca u istospolnoj zajednici – Genea Robinsona. Primas Kenije preuzvišeni Eliud Wabukala izjavio je kako je očekivao odustajanje Episkopalne Crkve od sudjelovanja u Anglikanskom savjetodavnom vijeću, no to se nije dogodilo.

Ovakva neposlušnost prema moralnom i duhovnom autoritetu primasa podržano je od predsjedavajućeg člana Anglikanskog savjetodavnog vijeća biskupa Tengatenge koji je potvrdio sudjelovanje Episkopalne Crkve.” Primas Kenije također je dodao da je sada jasno kako GAFCON mora ići dalje u nastojanju da se očuva sveto jedinstvo Anglikanske Crkve u doktrini i moralu.

  • ANGLIKANSKA CRKVA KENIJE
  • ANGLICAN INK
  • IPA

VEZANE VIJESTI: EPISKOPALNA CRKVA ĆE GLASATI! CRKVA UGANDE: “OVO JE TEŠKA IZDAJA”

Odgovori