PRINC CHARLES S PREDSTAVNICIMA VJERSKIH ZAJEDNICA U OSIJEKU

Dana 15. ožujka 2016. u sklopu posjete Gradu Osijeku, Njegovo kraljevsko visočanstvo, Charles, princ od Walesa,  susreo se u prostoru Arheološkoga muzeja u Tvrđi  s predstavnicima vjerskih zajednica: prof. dr. sc. Vladimir Dugalićem, voditeljem Ureda za promicanje socijalnoga nauka Crkve ispred Rimokatoličke Crkve,  episkopom Jovanom Ćulibrkom, vladikom pakračko-slavonskim i protojerejem stavroforom Ratomirom Petrovićem, parohom osječkim ispred Pravoslavne Crkve, biskupom Jasminom Milićem ispred Protestantske reformirane kršćanske Crkve, glavnim imamom Osječko-vinkovačkim, Mirzom Delićem ispred Islamske zajednice, predsjednikom Židovske općine Osijek,  Željkom Beissmannom ispred Židovske zajednice, te prošlogodišnjim dobitnikom mirovne nagrade Centra za mir, nenasilje i ljudska prava u Osijeku za svoja dogogodišnja zalaganja u izgradnji mira u RH, velečasnim Clive Richardom Fowle, pastorom Metodističke Crkve u Velikoj Britaniji.20160315_124658

Tema je susreta bila: Doprinos vjerskih zajednica u izgradnji mira i pomirenja u Republici Hrvatskoj. Princ Charles ze zanimao za proces dijaloga i pomirenja na ovim prostorima te koja je uloga vjerskih zajednica u tome procesu. Susret je moderirala mr.sc. Julijana Mladenovska – Tešija a organizatori skupa su Veleposlanstvo Velike Britanije u suradnji s Gradom Osijekom i Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava.

Bila je ovo prilika da predstavnici vjerskih zajednica i sami, između sebe, prodiskutiraju poteškoće na koje nailaze u postratnom periodu kada je riječ o pomirenju, suživotu i izgradnji mira na ovim prostorima.

  • IPA

 

Odgovori