PREDSTAVLJANJE HRVATSKIH POVIJESNIH PRIJEVODA PSALAMA

Biblijski institut u Zagrebu poziva sve zainteresirane 19. ožujka u čitaonicu Biblijskog instituta (Gajeva 9a/I. kat, Zagreb) na predstavljanje znanstveno-književnog projekta pod nazivom „HRVATSKI PSALTIR“. Predstavljanje počinje u 10 sati i trajat će do 12 sati. Voditelj je mr.sc. Danijel Berković direktor Centra biblijskih istraživanja (CBI) pri Biblijskom institutu.


 

Centar biblijskih istraživanja (CBI) prikupio je povijesne prijevode biblijskih psalama na hrvatskom jeziku. Radi se o tri skupine tekstova biblijskih psalama, (a) nikada objavljeni prijevodi, (b) prijevodi koji su bili objavljeni, ali nisu u novije doba izdani i (c) prijevodi nastali na gradišćanskom hrvatskom standardnom jeziku. Svrha ove manifestacije je predstaviti zaboravljene i zapostavljene prijevode  (npr. Vranić, Kašić, Luka Bračanin, itd). Zainteresirani stručnjaci iz područja teologije i književnosti će kroz sažetu prezentaciju predstaviti svakog prevoditelja i oživjeti njihov rad javnim čitanjem dragocjenih prijevoda. Uvjereni smo da ćemo tako dati zasluženu pozornost prevoditeljima i prijevodima te istovremeno, zaboravljeno prezentirati javnosti.

Stoga Vas srdačno pozivamo da dođete uveličati ovaj događaj Vašom prisutnosti. Ovo je prilika da upoznate raznolikost našeg jezika kroz svijet Psalama. Dopustite Božjoj riječi da Vas ponovno dotakne i govori u Vaše živote na svjež i nov način.

Radujemo se Vašem dolasku,

Danijel Berković

Direktor
CBI – Centar biblijskih istraživanja(odjel Biblijskog instituta)

www.cbi.bizg.hr

 

  • BIBLIJSKI INSTITUT, ZAGREB
  • IPA

Odgovori