ZAVRŠENA KORIZMENA INICIJATIVA “40 DANA ZA ŽIVOT”

Završena je ovogodišnja korizmena inicijativa “40 dana za život”. Ova inicijativa je organizirana na globalnoj razini, a u kršćanskom kontekstu to je ekumenska molitvena pro-life inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa. U Hrvatskoj je pokrenuta prije nepune dvije godine, a do sada je sudjelovalo 6 000 ljudi u 20 hrvatskih gradova.

Inicijativa je oblikovana na temelju Svetoga pisma i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, iscjeljenje žena koje su abortirale, obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Inicijativa se također brine za duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć roditeljima koji razmišljaju o mogućem abortusu.

Od 2014. godine pa sve do danas spašeno je 27 života u Hrvatskoj, dok je u svijetu zatvoreno čak 66 klinika za pobačaje. Iako se mnogi protive ovoj inicijativi, činjenica je da su mnoga djeca spašena i da je ovo tek početak rada na spašavanju nerođene djece.

U nastavku pogledajte video spot koji je pratio ovu inicijativu proteklih 40 dana 

(Fotografija preuzeta sa službene FB stranice “40 dana za život – Hrvatska”)

  • 40 DANA ZA ŽIVOT
  • IPA

Odgovori