VIDEO-USKRSNA PORUKA BISKUPA EVANGELIČKE CRKVE U RH

Iz osječke Evangeličke crkvene općine uskrsnu je poruku uputio biskup Evangeličke Crkve u Republici Hrvatskoj. U nastavku donosimo tekstualnu i video poruku:

Uskrs je najveći kršćanski blagdan u životu kršćanina. Ondje gdje se ostvaruje život za druge, gdje Božja ljubav u međuljudskoj i društvenoj egzistenciji postaje pokretljiva, tu Isus tjelesno dolazi u novi život. Kako je Isus smrću na križu izvršio otkupljenje čovječanstva, križ je znak za prihvaćanje Isusove smrti u vjeri, što se sakramentalno utemeljuje u krštenju. Smrt na križu i uskrsnuće zajedno tvore najstariju ispovijest vjere. Iz doživljaja uskrsnuća počinje se razvijati veza između smrti na križu i spasenja. Za kršćanina ne smije biti iznenađenje što mora trpjeti iz ljubavi prema Kristu. Iz takve patnje izvire radost, a ne obeshrabrenje.

Ovih dana čujemo o patnjama ljudi, te mi kršćani ne samo suosjećanjem nego i molitvom budimo blizu Krista i ljudi koji pate. Bog je žrtvovao našeg Spasitelja da nam donese mir, pravednost i ljubav.  Biti kršćanin znači živjeti Bogu, jer put kršćanina u životu je ljubav k Bogu i Isusu Kristu, a obilježje te ljubavi je ljubav prema bližnjemu. Ona se ne sastoji samo u osjećajnim riječima već u dobrim djelima, jer ljubav je temelj i mjerilo kršćanske etike. Gdje postoji ljubav tamo je i prisutnost Božja, a tamo gdje je Bog prisutan postoje šanse za mir, pravednost, ljubav i toleranciju, koji su temelj za budućnost svakog pojedinca i svih naroda. Mir je plod pravednosti. Naša vizija o miru obnavlja nas, oslobađa i povezuje u zajedništvo, jer sve više naroda svijeta njeguje pravednost i diže svoj glas za pravednost. To su znakovi nade u našem vremenu. Ne postoji put k miru, ako sam put nije mir. Istinska budućnost proizlazi iz stvarnosti naše vjere, naše nade i naše zajedničke ljubavi.

Čestitam svim kršćanima Sretan Uskrs i neka bue radostan i blagoslovljen. Amen!

Biskup Evangeličke Crkve u RH

Branko Berić

VIDEO PORUKA:

Odgovori