“VRIJEME JE DA RADIKALNI ISLAM PREPUSTIMO ISUSU”

JERUZALEM – Kršćani Srednjega istoka, mesijanski Židovi i obraćenici s islama sastali su se u najstarijoj Protestantskoj (Anglikanskoj) crkvi na ovome području kako bi uredili strategiju za obnovu regije.

Od 21. do 23. ožujka vođe iz Egipta, Jordana, Libanona, Izraela, Iraka, Palestine, Cipra, Armenije, Gruzije, Turske, Irana i Kenije sastali su se u Anglikanskoj crkvi u Jeruzalemu. Govorili su i molili arapskim, turskim, kurdskim i hebrejskim jezikom, te su isto tako davali svjedočanstva vjere.

Utorak je donio novi izazov ovim kršćanskim vođama kada se pročulo da je Belgija pod terorističkim napadom. Velečasni David Pileggi, rektor Anglikanske crkvene općine i domaćin susreta, pozvao je okupljene na posebnu molitvu.
Ovo je razlog zašto je naš sastanak od velike važnosti. Pokušavali smo se sukobiti s radikalnim islamom putem imperijalizma i lovcima F-16, no sada je vrijeme da stvar predamo Isusu u ruke“.

Zbog mogućeg terorističkog napada na okupljene kršćane, sastanak je bio zatvoren za javnost a prisustvovati su mogli samo pozvani.

 

  • ANGLICAN INK
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s