CRKVA WALESA ODUSTALA OD GAY BRAKOVA

Crkva Walesa je odlučila zaustaviti proces uvođenja liturgije za vjenčanja istospolnih partnera. Obratili su se javnosti sljedećom izjavom:

Nije bilo konsenzusa i bilo koji potez povukli unutar kanonskog prava ne bi rezultirao potrebnom dvotrećinskom podrškom vodećih tijela da bi se promjene uvele. Nadalje, sve promjene crkvenog učenja o braku ili bilo kakav način blagoslova takvih zajednica ovisit će o zakonodavnom postupku koji opet zahtjeva istu većinu.

Nadbiskup Walesa, preuzvišeni Barry Morgan, osobno je izjavio kako Crkva nije spremna prihvatiti istospolne brakove i da su crkvene strukture složne oko tog pitanja. Također je dodao da mu je žao ako je time homoseksualna populacija razočarana. Molitve za homoseksualne parove su i dalje dopuštene ali ne vjenčanje i blagoslov.

  • IPA
  • CRKVA WALESA
  • ANGLICAN INK

Jedna misao o “CRKVA WALESA ODUSTALA OD GAY BRAKOVA

  1. Razumio bih da je navedeno kako je dopuštena molitva za takvog pojedinca što je i poželjno, da se odvrati od grijeha, ali kad se kaže za homoseksualne parove, to implicira kao slaganje s takvim stanjem zajedništva, pa eto idemo za njih moliti. Nema logike.

Odgovori