NOVO! IZ TISKA IZAŠAO ANGLIKANSKI KATEKIZAM

Protestantska reformirana kršćanska crkva u RH, izdala je prijevod Anglikanskog katekizma kojega je priredila Anglikanska Crkva Sjeverne Amerike.  Katekizam pod nazovom BITI KRŠĆANIN (u izvorniku To Be a Christian, An Anglican Catechism)51bqJrJgnTL._SY344_BO1,204,203,200_ jest suvremeni katekizam, nastao u 21. stoljeću te kršćanske istine obrazlaže suvremenom čovjeku na razumljiv način. No on ni u čemu ne odstupa od kršćanskog učenja kako su ga razumjeli i definirali rani protestantski reformatori.

Katekizam se sastoji od četiri glavna djela: početak s Kristom, Vjerovanje u Krista, Biti Kristov i Kršćansko ponašanje.  U prvome djelu razmatraju se istine O Evanđelju odnosno Radosnoj vijesti te o spasenju čovjeka. U drugome djelu razmatra se Apostolsko vjerovanje. U trećem djelu razmatra se Molitva Gospodnja Oče naš, te u četvrtom djelu Deset zapovjedi.  Katekizam sadrži i tri dodatka: Molitve, Obred primanja katekumena te Vjeroispovijedanja (Apostolsko, Nicejsko-carigradsko i Atanazijevo.

Katekizam je sastavljen od 345 pitanja i odgovora. Tiskan je na 102 stranice.23232

Katekizam je koristan za sve one koji se žele pobliže upoznati s kršćanskom vjerom, za djecu, mlade i odrasle koji se pripremaju za konfirmaciju te za one koji žele produbiti svoje znanje o kršćanskoj vjeri. Može se koristiti individualno ili pak u zajedničkom grupnom proučavanju, kako u katehetskim skupinama tako i na biblijskom satu.

 

Narudžbe možete slati na e-mail: protestantsko.uciliste@gmail.com

 

  • IPA

Odgovori