GAFCON NUDI NADGLEDNIŠTVO ŠKOTSKIM EPISKOPALCIMA

Kako je Škotska episkopalna Crkva odlučila otvoriti raspravu vezanu za kanon C31 u kojem se ističe da je brak zajednica jednog muškarca i jedne žene, vodstvo GAFCON-a je odlučilo reagirati i pozvati na ujedinjenje.

“Rastuženi smo i zgroženi odlukom Škotske episkopalne Crkve koja priprema raspravu o kanonu C31 kako bi prihvatila ne biblijski pristup ljudskoj seksualnosti i odnosima. Napuštanje ovoga kanona bi ozbiljno udaljilo crkvu od učenja Isusa Krista i njegovih apostola, kao i većine biskupa Anglikanskog Zajedništva sa Lambetha 1998 a koje je potvrđeno na sastanku primasa prije nekoliko mjeseci.

Stojimo uz vas i molimo za vas da se uspijete oduprijeti ovoj bespotrebnoj i opasnoj inovaciji.

Ako crkva odlučiti slijediti revizionistički pristup, ako bude neposlušna prema učenju Pssma i ako uzrokuje raskol s pravovjerni, kršćanskim učenjem, GAFCON Ujedinjenog Kraljevstva sa zborom biskupa, ponudit će alternativno episkopalno nadgledništvo a time će uslijediti i priznanje vjernih anglikanaca unutar GAFCON pokreta.

Podsjećamo Škotsku episkopalnu Crkvu na riječi upozorenja Jude da se po nebiblijskim standardima seksualne etike “…odriču se jedinoga Gospodara i Gospodina našega Isusa Krista”. Ovo je problem kojim Škotska episkopalna Crkva razjedinjuje Crkvu a mi ćemo stajati ujedinjeni s vjernim Anglikancima Škotske tražeći da se prihvati jasna doktrina i moralno učenje Svetoga Pisma.”

  • GAFCON

Odgovori