BISKUP LONDONA SE POVLAČI

Biskup Londona preuzvišeni Richard Chartres odlučio se povući s pozicije biskupa. U pismu biskupiji najavio je svoj odlazak 2017. godine kada će posljednji put služiti svetu Euharistiju. Nadbiskup Canterburyja i kraljica prihvatili su njegovu odluku o umirovljenju.

Richard Chartres postavljen je za biskupa u studenome 1995. godine a s funkcije će sići 28. veljače 2017. godine. Biskup Richard je hrvatskoj javnosti poznat po ostvarivanju ekumenskih odnosa između Anglikanske i Pravoslavne Crkve. Tako je 2014. godine posjetio Pakrac gdje je bio počasni gost na ustoličenju vladike Jovana. Tom se prilikom susreo i s anglikanskim biskupom za Hrvatsku Jasminom Milićem. Biskup Richard propovijedao je na vjenčanju princa Williama i princeze Kate, te je dugi niz godina proveo kao predavač na visokim učilištima u Engleskoj.

Iako je ove godine ušao u sedamdesetu godinu svoga života biskup Richard će ostati aktivan na mnogim drugim područjima unutar svoje biskupije. Radit će na razvoju obrazovanja i pripremati novoga biskupa za Lambethsku konferenciju 2020. godine.

Propovjed na vjenčanju princa Williama i princeze Kate pogledajte u priloženom video linku:

  • IPA
  • ANGLICAN INK
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s