GAFCON NEĆE PRISUSTVOVATI NA SASTANKU PRIMASA?

Nakon što je Justin Welby, nadbiskup Canterburyja, u tajnosti pozvao primase na novi sastanak mediji su se okrenuli primasima GAFCON-a za službenu izjavu. Iako je poziv bio sakriven od očiju javnosti, netko je ipak progovorio o tome. GAFCON je stoga objavio službeno priopćenje:

Prošlih tjedana bilo je puno vijesti o mogućem sastanku primasa u studenome 2017. godine. Primili smo mnoštvo upita, kako od medija tako i od naših članova, o tome hoćemo li prisustvovati tome sastanku.

Svi oni koji su se nadali da će sastanak primasa u siječnju ove godine vratiti božanski poredak unutar Zajedništva doživjeli su razočarenje. GAFCON je u potpunosti posvećen očuvanju istine Evanđelja i vraćanju Biblije u samo srce Anglikanskog Zajedništva. Na temelju toga primasi GAFCON-a će se međusobno posavjetovati te zajedno donijeti odluku o tome je li pametno prisustvovati na budućim sastancima.

Sljedeći sastanak Vijeća primasa GAFCON-a bit će u travnju 2017. godine. Molimo vas da nastavite moliti za rast našeg reformacijskog pokreta.

  • GAFCON
  • IPA

Odgovori