ANGLIKANSKI BISKUP U BEOGRADU

BEOGRAD – Ranije ovoga mjeseca (4.9.2016.) biskup Europske biskupije Engleske Crkve Robert Innes posjetio je Beograd u svojoj redovnoj vizitaciji. Tom prilikom krstio je i konfirmirao nekoliko katekumena. Vlč. Robin Fox, župnik beogradski izjavio je da je narod privučen Anglikanskoj crkvi zbog “liturgijske širine, glazbe, i teološkog izričaja, što naročito odgovara onima koji su neko vrijeme proveli izvan granica svoje domovine“.

Prilikom posjeta preuzvišeni Innes susreo se s patrijarhom Irinejem i monsinjorom Hočevarom. Razgovor s dvojicom kršćanskih vođa temeljio se na problemu izbjegličke krize, Pravoslavne Crkve u Kosovu, ulozi žene u Crkvi, i načinu kako surađivati zajedno na području Srbije.cofe beograd krštenje.jpg

Patrijarh Irinej trenutno se priprema za posjet Engleskoj kako bi se susreo s nadbiskupom Justinom Welbyjem i obilježio obljetnicu homilije sv. Nikolaja Velimirovića u katedrali Svetoga Pavla, a ovaj susret s biskupom posebno ga je pripremio za taj susret“, izjavio je vlč. Fox.

S monsinjorom Hočevarom je najviše razgovarao o suradnji između Caritasa i Kršćanske pomoći kako bi se pomoglo najpotrebnijima. Biskup Robert se na kraju zahvalio Rimokatoličkoj Crkvi za kapelicu koju su dobili na raspolaganje, kako za bogoslužja tako i za pastoralni rad.

  • IPA

Odgovori