ĐAKONSKO I PREZBITERSKO REĐENJE ZA STAROKATOLIČKI GENERALNI VIKARIJAT SV. METODA

U subotu, 22.10.2016., u Protestantskoj reformiranoj crkvi Dobroga Pastira u Osijeku održana je svečana sv. Misa koju je predovdio mons. dr.sc Leonardo Beg, biskup Starokatoličkog generalnog vikarijata sv. Metoda. Tom je prilikom biskup Leonardo zaredio za prezbitera Borivoja Subotića a za đakona Iliju Subotića (oca i sina), iz Iriga (Vojvodina. R. Srbija).

Novozaređeni službenici djelovat će na obnovi Starokatoličke Crkve   te duhovno skrbiti za starokatolike u R. Srbiji.

Biskup Beg se zahvalio domaćinu, biskupu Protestantske reformirane kršćanske Crkve, dr.sc. Jasminu Miliću na bratkoj ljubavi i ekumenskoj gesti iskazanoj u ustupanju sakralnog prostora u Osijeku  a za potrebe ovog svečanog čina. img_85561_1-2

Prije sv. mise na kojoj su zaređeni novi duhovni službenici, mons. dr. Leonardo Beg predstavio je svoju knjigu Izliječenje depresije i anksioznosti vjerom osim ljekova.

Starokatolička crkva u svijetu ima interkomuniju s Anglikanskim crkvama te pojedinim Evangeličkim (luteranskim) Crkvama. Ekumenski je otvorena i nastala je također na principima reforme (obnove) Crkve u 19. stoljeću (nakon I. Vatikanskog koncila).

Video prilog s ređenja:

  • IPA

Odgovori