VIDEO: SAHRANJEN BISKUP ROYAL U. GROTE

U utorak 13. prosinca 2016. godine održan je sprovod preuzvišenog biskupa Royala Grotea. Uz 125 klerika u Dallasu okupilo se i mnoštvo vjernika koji su u vječnost ispratili predsjedavajućeg biskupa. Nadbiskup Foley Beach obratio se okupljenoj Crkvi a pritom je pročitao i iskaz sućuti crkve u Hrvatskoj. Iskaz sućuti prenosimo u cijelosti:

“Draga Ellen, drage obitelji Grote, tužni zbore,

s dubokom tugom smo primili vijest da nas je  je naš dragi biskup Royal napustio . S nevjericom i suzama moramo se osvrnuti unazad i pogledati što je sve biskup Royal učinio za nas u Hrvatskoj i Srbiji.

Od kako nas je prvi puta posjetio 2011. godine, biskup Royal redovito je dolazio u Hrvatsku, služio je našim župama, našem Učilištu, savjetovao nas, ohrabrivao nas u našoj viziji i podupirao naš rad. Njegovo je srce kucalo za misiju i to smo doista osjetili. Njegovo je srce bilo veliko i za svakoga je u njemu bilo mjesta.

On je bio naš biskup i puno više. Bio je naš brat, prijatelj i duhovni otac. Njegov savjet uvjek je bio mudar, evanđeoski i u ljubavi.  Svaka njegova riječ je bila evanđeoski „posoljena“. I kada je šutio, govorio je.

U znak neizmjerne zahvalnosti prema našem biskupu ordinariju i kancelaru našega Učilišta odlučili smo knjižnicu Teološkog učilišta Mihael Starin nazvati po biskupu Royalu kako bi sačuvali trajnu uspomenu na njega.

Znamo da je sada s Bogom kojega je ljubio i kojemu je vjerno služio. Biskup Grote trajno će ostati u našim sjećanjima i u hvalbenim molitvama.

Naša je utjeha i sigurna nada da ćemo se sresti u vječnosti ponovno.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila mu. Počivao u miru Božjem.

U ime svećenstva i vjernika Reformirane episkopalne Crkve u Hrvatskoj i Srbiji,
Biskup Jasmin Milić”

VIDEO: SPROVOD BISKUPA ROYALA

  • IPA

PREMINUO PREDSJEDAVAJUĆI BISKUP REFORMIRANE EPISKOPALNE CRKVE, ROYAL U. GROTE

Odgovori