VIDEO – BOŽIĆNA ČESTITKA BISKUPA JASMINA MILIĆA

Biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr.sc. Jasmin Milić uputio je prigodnu božićnu poruku:

Veliki navjestitelj riječi Božje naših dana Billy Graham, jednom je ispričao priču iz svoga djetinjstva. S ocem je šetao po šumi i slučajno nagazio mravinjak. Vidio je kako su se mravi uznemirili i rastrčali na sve strane. Mali Billy rekao je svome ocu da im želi popraviti mravinjak. Otac je pogledao sina i rekao mu:   “ Sine, da pomogneš mravima, morao bi i sam biti mrav“.

 To je upravo učinio Krist. Postao je jedan od nas, postao je Božić. Božić je umanjenica od imenice Bog. Veliki Bog došao je kao maleno dijete, odrastao među  ljudima, živio i djelovao među nama, kako bi nam pomogao popraviti štetu – narušeni odnos između nas i Boga.

 Božić se naziva najradosnijim kršćanskim blagdanom.  Radost Božića mnogima je u sjećanjima iz djetinjstva, toploga doma, darova, zajedničkog odlaska u crkvu, bogate trpeze, dragih gostiju koji nas pohode toga dana. Valja se dakako radovati i zbog toga i učiniti Božić uvjek radosnim slavljem.

 No Božić je najradosniji blagdan zbog činjenice da je Bog došao među nas, da je postao Emanuel-Bog s nama. Nema veće radosti od ove činjenice da na ovome svijetu nismo sami, da nismo prepušteni sami sebi i da imamo Njega koji nas miri s Ocem, vraća nam dostojanstvo djeteta Božjega i prima u svoj dom.

Neka vam je  čestit i radostan Božić, te od Boga blagoslovljena Nova 2017. godina.

+ Jasmin Milić

Biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH

  • IPA

Odgovori