IPA SLAVI PRVI ROĐENDAN!

Dragi čitatelji, braćo i sestre u Kristu Isusu,

s neizmjernim zadovoljstvom, srećom i nadom želim vam čestitati prvi rođendan Informativne protestantske agencije. IPA je osnovana 9. siječnja 2016. godine s ciljem informiranja protestantske, ekumenske i opće javnosti o djelovanju protestantskih crkava u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Možda je neobično da IPA čestita vama umjesto da vi čestitate IPA-i, ali vi ste oni koji ste podržavali IPA-u svojim “klikovima”, čitanjima, dijeljenjima na društvenim mrežama i preporukama. Vi ste IPA isto koliko je to urednički kolegij.

IPA je u prvih godinu dana imala 194 objave u što ulaze video prilozi, članci, intervjui, kolumne. IPA surađuje s nekoliko međunarodnih protestantskih informativnih agencija te s mnogim protestantskim crkvama kako bi priskrbila čitateljima u Hrvatskoj nove i značajne informacije o protestantizmu i protestantskom ekumenizmu. Prvi objavljeni članak bio je vezan za sastanak primasa u Canterburyju kada smo informacije dobivali izravno iza zatvorenih vrata od strane klerika koji su sudjelovali na ovom važnom susretu za budućnost anglikanizma. Novinari srodnih agencija također su nam redovno dostavljali nove informacije i svakodnevna izvješća kako bismo informirali sve one koje protestantizam zanima. IPA je također pomogla HRT-u, Večernjem listu i drugima da dođu do potrebnih i značajnih informacija o kretanjima u Crkvi. Svoje znanje s područja teologije, povijesti i sociologije podijelili su poznati analitičari i mislioci kao što su to između ostalih Slaven Letica, Draško Đenović, Ivan Brodić, i preuzvišeni Jasmin Milić. Ove godine IPA će posebno izvještavati o 500. obljetnici reformacije i razvoju odnosa među protestantskim crkvama u našoj zemlji i svijetu.

Stoga, poštovani čitatelji, hvala vam na podršci koju urednički kolegij svakodnevno treba, hvala vam što ste dio naše male obitelji. U ovoj 2017. godini IPA će stvoriti kvalitetne članke, video priloge i intervjue. IPA ne radi na “clickbait” principu, već jasnim i cjelovitim obavještavanjem kako u naslovu tako i u tekstu. Ovime želimo pokazati integritet Informativne protestantske agencije kao one koja želi ponuditi informaciju a ne skupljati “lajkove” i “klikove”. U našoj vjernosti i Bog će biti vjeran, blagoslovit će nas staloženim umom, promišljanjem i molitvom.

Neka bi nam 2017. godina bila ispunjena Kristovim mirom;
Almir Pehlić, glavni urednik

Odgovori