USKRŠNJA ČESTITKA BISKUPA JASMINA MILIĆA (VIDEO)

Kristovo uskrsnuće temelj je naše vjere, jer „…ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera naša“ (Sv. Pavao).  Ono je potvrdilo Kristov božanski identitet a nama dalo sigurnu nadu da, slijedeći onoga koji je Gospodar života i smrti, i mi u njemu imamo život vječni.

Krist kao pravi čovjek prošao je zemaljski život progonstva, patnje i smrti. Poistovjetio se s nama u svemu, ponizivši se do smrti na križu. Slijedeći Njega i mi nosimo svoj križ, no kao vjernici znamo da Krist naš životni križ nosi zajedno s nama. No, kao što patnja i smrt za Krista nije bila kraj, tako je i svima koji Krista vjeruju i slijede nada Uskrsna zora.

Uskrs nije samo eshatološki događaj (događaj buduće slave), već je uskrsnuće stvarno i u sadašnjem životu. Krist je pobjednik u svim našim životnim situacijama u kojima donosi uskrsnuće.  Slijedeći Krista i vjerujući Kristu već sada možemo iskusiti Njegovu pobjedu u našem životu.

Radost nam je da ove godine svi kršćani Uskrs proslavljaju zajedno. Time će jedinstveno i na veličanstven način kršćani različitih denominacija proslaviti ovaj najveći kršćanski blagdan svjedočeći zajedničku nam vjeru u raspetoga ali i uskrsloga Krista.

O Uskrsu, 2017.

+ Jasmin Milić

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s