NADBISKUP HRANIĆ PRIMIO PREDSJEDAVAJUĆEG BISKUPA REFORMIRANE EPISKOPALNE CRKVE

1Tijekom službene posjete Protestantskoj reformiranoj kršćanskoj crkvi u RH, predsjedavaći biskup, dr. Ray Sutton, u pratnji biskupa dr. Jasmina Milića, posjetio je 9. svibnja 2017. nadbiskupa i metropolita Đakovačkog i Osječkog dr. Đuru Hranića. Uz spomenute biskupe, susretu je nazočio i dr. sc. Antun Japundžić, voditelj i koordinator Ureda za promicanje ekumenizma u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Bisk3up Sutton, kao povjerenik Anglikanske crkve Sjeverne Amerike za ekumenske odnose upoznao je nadbiskupa Hranića sa ekumenskim djelovanjem spomenute Crkve. Nadbiskup Hranić, izraživši srdačnu dobrodošlicu, upoznao je biskupa Suttona s pozitivnim ekumenskim djelovanjem, kao i poteškoćama s kojima se na području nadbiskupije Đakovačko-osječke crkve i zajednice susreću.

4Na kraju razgovora izražena je uzajamna želja da se učini više na poboljšanju uzajamnih odnosa i suradnje između dviju Crkava.

Nadbiskup Hranić upoznao je goste s poviješću đakovačke katedrale kao i nadbiskupskog dvora, te posebno s djelovanjem biskupa Josipa Juraja Strossmayera kao preteče ekumenizma.

Gosti su se upisali u knjigu gostiju nadbiskupije.

Odgovori