GAFCON ODGOVARA ŠKOTSKOJ EPISKOPALNOJ CRKVI: “DOBIVATE NOVOG BISKUPA”

 

Nakon odluke Generalne sinode Škotske episkopalne Crkve po kojoj je promijenila kanone o braku tako da se bračnom zajednicom sada mogu smatrati i istospolne zajednice, nadbiskup Anglikanske Crkve Sjeverne Amerike (ACNA) Foley Beach, zajedno s preuzvišenim Nicholasom Okohom (primasom Nigerije) i preuzvišenim Stanleyem Ntagalijem predstavili su novog i konzervativnog biskupa za Škotsku!

U izjavi preuvišenog Foleya Beacha stoji: “Primasi GAFCON-a su zatražili provinciju Anglikanske Crkve Sjeverne Amerike da potraži novog misijskog biskupa za Škotsku. Naša provincija je izabrala kanonika Andya Linesa.

canon_andy_lines.jpg
Kanonik Andy Lines

Andy Lines je ortodoksni svećenik koji je donedavno služio u provinciji Južne Amerike a biskupi GAFCON-a prepoznali su ga kao jednog od potencijalnih kandidata za misijskog biskupa Škotske i Ujedinjenog Kraljevstva. Anglikanska Crkva Sjeverne Amerike odabrala je upravo njega kao novog biskupa. Biskupsko posvećenje zakazano je za 30. lipnja a prisustvovat će i mnogi primasi Anglikanske Crkve. Ova odluka Anglikanske Crkve znači da će Škotsku pred GAFCON-om predstavljati konzervativni biskup koji će ujediniti pravovjerne kršćane i vratiti Škotsku episkopalnu Crkvu na biblijske temelje.

 

Odgovori