ZAPOČELA 55. GENERALNA SINODA REFORMIRANE EPISKOPALNE CRKVE

Jučer je 14. lipnja 2017. u Dallasu, TX započela 55. redovna generalna sinoda Reformirane episkopalne Crkve. Okupljeni su već započeli s brojnim sastancima i odborima. Među prisutnima je i biskup za Hrvatsku i Srbiju preuzvišeni dr. Jasmin Milić koji će se okupljenima obratiti večeras.

Iako okupljeni u Dallasu imaju puno posla, spomen na biskupa Royala U. Grotea Jr. nedavno preminulog predsjedavajućeg biskupa i ordinarija, nije mogao izostati. Sadašnji je predsjedavajući biskup Ray Sutton, zajedno s biskupom Gillinom i đakonesom Annette Maroney Johnson, predao povelju obitelji Grote:Screenshot from 2017-06-15 09-13-02.png
Dopustite da vam predam ovu povelju iz zahvalnosti prema vama i vašoj službi koju ste sigurno nosili zajedno s našim biskupom Royalom. Ovo je mali znak naše ljubavi i zahvalnosti prema biskupu Royu.

Okupljeni su se također imali prilike upoznati s misijskim planom Royala Grotea, a kojeg će sada preuzeti biskup Ray Sutton, a riječ je o osnivanju novih stotinu župa. Taj projekt nosi naziv “REC 100”, a dio je “Anglican 1000” misijskog projekta. Ključna točka u projektu bit će razvijanje novih svećenika za misijski i župni rad.

Preuzvišeni David Hicks, biskup Sjeveroistočne dijeceze u SAD izabran je za pomoćnog biskupa koji će služiti biskupu Suttonu pri službi u Americi. Posvećenje i postavljanje na poziciju izvršit će nadbiskup Foley Beach danas 15. lipnja.

  • IPA
  • ANGLICAN TV

Odgovori