PRIOPĆENJE PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE O ISTANBULSKOJ KONVENCIJI

Povodom aktualnog pitanja ratifikacije Istanbulske konvencije, Protestantska reformirana kršćanska crkva u Republici Hrvatskoj drži da:

Zaštita žena od svake vrste nasilja svakako traži djelatan angažman svih struktura društva. Kao kršćani zalažemo se za poštivanje i zaštitu svake osobe te suzbijanje nasilja bez obzira na spolnu, nacionalnu, rasnu, vjersku ili svaku drugu pripadnost.

No, evidentna je činjenica da se, kada je riječ o Istanbulskoj konvenciji ne govori samo o zaštiti žena od nasilja, već se hrvatskom društvu nameće rodna ideologija koja je suprotna svjetonazoru većine građana Republike Hrvatske i vrijednostima koje baštini hrvatsko društvo.

Već sama činjenica da Istanbulska konvencija dijeli i onako podjelama opterećeno hrvatsko društvo, dovoljan je razlog da se ovomu pitanju pristupi krajnje ozbiljno i u interesu Republike Hrvatske, odnosno svih njezinih građana. U vrijeme kada nam brojni građani, poglavito mladi, napuštaju zemlju u potrazi za boljom budućnošću, kada je preko 300 000 građana blokirano, očekujemo da se Vlada Republike Hrvatske više angažira u rješavanju ovih doista egzistencijalnih problema za građane Republike Hrvatske.

Sprječavanje nasilja nad ženama je već ugrađeno u naše zakonodavstvo a sve ono što još eventualno nije, može se ugraditi bez ideoloških dodataka.

Smatramo da je u ovome trenutku, bez ozbiljne rasprave svih segmenata hrvatskog društva, uvažavanja i osluškivanja bila svih građana RH po ovom pitanju, ratificiranje Istanbulske konvencije nepotrebno i potencijalno štetno.

Biskupski ured Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH

– Naslovna fotografija: From The Meridian

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s