VIDEO – ZANIMLJIV RAZGOVOR WOODYJA ALLENA S BILLYJEM GRAHAMOM (1969)

Billy Graham, kršćanski evangelizator, imao je dugu i izvanrednu karijeru korištenja suvremenih medija kao što su radio i TV kako bi promovirao poruku evanđelja.

PREMINUO BILLY GRAHAM

Jedan od njegovih neobičnijih susreta s pop kulturom došao je 1969. godine, kada je sjeo za intervju s filmašem Woodyjem Allenom za posebnu TV emisiju na CBS-u.

Dvojac su raspravljao  o Božjim zapovijedima i postojanju Boga – te su odgovarali na pitanja publike, od grijeha do predbračnog seksa i korištenja marihuane (priznali su da se nisu upuštali u potonje, iako je Graham priznao kavu kao svoju ovisnost).

U jednoj djelu intervjua, Allen je ponudio premošćivanje jaza između njih dvoje: “Ako dođete na jedno prikazivanje mojih filmova, doći ću na jedan od vaših sastanaka za probuđenje”, rekao je Woody Allen. Billy Graham se složio.

Allen je naglasio da ga Graham može preobratiti na kršćanstvo. “Vjerojatno biste me mogli preobratiti jer sam slabić – nemam nikakvih uvjerenja u bilo kojem smjeru“, rekao je Allen. “Ako to učinite dovoljno privlačnim i obećate mi nekakav divan život poslije smrti s bijelom haljinom i krilima možda bih pristao.”

Pa, ne obećavam bijelu haljinu i krila, ali mogu vam obećati vrlo zanimljiv, uzbudljiv život“, odgovorio je Graham.

“Jedno krilo?” Allen se šalio.

Na drugom mjestu, Graham je potvrdio da “Biblija uči da su predbračni seksualni odnosi u krivu”.

Pogledajte cijeli razgovor na engleskom jeziku

Odgovori