USKRSNA PORUKA BISKUPA PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE (VIDEO)

Aleluja! Krist je Uskrsnuo!

Uskrsnuo je Gospodin doista! Aleluja!

Veliki tjedan koji nas je pripremao za Uskrs, taj najslavniji i najradosniji događaj u povijesti, predstavlja nam oduševljeno pa razočarano veliko mnoštvo koje je htjelo Isusa po „svojoj mjeri“.  Razočarani su bili i Kristovi učenici. I oni su imali pogrešna očekivanja od Isusa. Onaj koji je ujahao na magaretu kroz jeruzalemska vrata trebao je biti krunisan, njihov osloboditelj, njihov kralj. Oni su trebali vladati s njim. Tako je razmišljalo mnoštvo, tako su razmišljali i učenici.

I danas susrećemo razočarane pojedince koji Boga odbacuju jer ne ispunjava njihova očekivanja, jer se ne uklapa u njihove svjetonazore. Oni bi najradije da Krist ostane tamo gdje mu je, po njihovom mišljenju mjesto – raspet na križu.

No, Isus je došao učiniti mnogo više od očekivanja Kristovih suvremenika ili nas danas. Došao je poraziti pakao a ne ovozemaljske moćnike, došao je nas osvajati  za sebe a ne teritorije. Nije došao graditi prolazno kraljevstvo. Došao je biti naš Gospodin i naš Kralj za vječnost.

Ne trebamo se zastrašiti onih koji i danas ustaju protiv Krista, koji bi ga maknuli iz javnog života, koji bi ga opet razapeli. Krist je uskrsnuo, Krist je pobjednik i Krist je apsolutni Vladar.  Zato je Uskrs najradosniji i najslavniji kršćanski blagdan jer susret s Uskrslim svako razočarenje mijenja ne samo u nadu već u vječnu sigurnost. To mogu razumijeti samo oni koji su Uskrsloga iskusili, koji s Uskrslim žive i koji Uskrsloga neustrašivo svjedoče.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Dr.sc. Jasmin Milić                                                                                                                      Biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH

 

 

Odgovori