ODRŽANA SINODA PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE

Dana 28. travnja 2018. godine u Osijeku održana je redovna sinoda Protestantske reformirane kršćanske Crkve u RH.

Uz biskupa domaćina dr.sc. Jasmina Milića prisustvovali su i biskup za misije Reformirane episkopalne Crkve u Sjevernoj Americi preuzvišeni Charles Gillin zajedno s arhiđakonom prečasnim Douglasom B. Millsom.

Propovijed arhiđakon Millsa temeljena na Ivanu 16,5-15 bila je ohrabrujuća kako za svećenike tako i za laike a posebnu riječ uputio je i novim magistrima upućujući na djelo Duha Svetoga koji najveće djelo čini kroz pojedince koji se posvećuju Božjom Riječju – Biblijom.

_MG_3859
Propovijed arhiđakona  Douglasa B. Millsa

Nakon euharistijskog bogoslužja dekan Protestantskog teološkog učilišta „Mihael Starin” uručio je diplome novim magistrima bogoslovlja među kojima je i misijski djelatnik Robert Hitching koji djeluje kako u Hrvatskoj tako i u Mađarskoj.

_MG_3934
Robert Hitching je novi magistar bogoslovlja

Počasni doktorat primio je biskup Reformatske kršćanske  crkve Mađara u Hrvatskoj preuzvišeni Janos Kopacsi Kettos koji kao biskup crkve služi od 1999. godine.

_MG_3809
Biskup Kettos prima počasni doktorat (Doctor of Divinity)

Također tokom bogoslužja konfirmiran je mladi bračni par koji služe kao misijski djelatnici za Mađarsku.

_MG_3928.jpg
Konfirmacija u Osijeku

Na sinodi su bile zastupljene sve župe i misijske zajednice Protestantske reformirane Crkve. Također ovaj događaj su uveličali i predstavnici drugih kršćanskih zajednica. Na kraju bogoslužja i sinode bio je upriličen prigodan domjenak za sve prisutne.

Više fotografija vidi ovdje

  • IPA
  • PRKC

 

Jedna misao o “ODRŽANA SINODA PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE

Odgovori