Pravo obraćenje utemeljeno je na križu

Što je pravo obraćenje? O tome nam progovara ovaj kratak članak. Duh Sveti nas uvijek upućuje na križ.

Pravo obraćenje utemeljeno je na križu

Pravo obraćenje

Sjećam se razgovora sa ženom koja je željela pristupiti crkvi u kojoj sam služio kao pastor. Bila je vrlo uzbuđena u vezi crkve, opisivala je sve promjene koje su se dogodile u njenom životu otkad je pohodila bogoslužja. Unutar sebe sam osjećao da iako razgovaram s nanovorođenom osobom, tu ipak nešto nedostaje. Napokon sam ju upitao što za nju znači križ. “Oh”, odgovorila je “ja nikada ne razmišljam o križu”. Odgovorio sam joj da iako ne vidim u njeno srce da pravo obraćenje nije moguće bez Svetoga Duha, a Duh Sveti uvijek upućuje na novo razumijevanje Isusa Krista i križa.

Vidi i ovo: Kako nas okolnosti pozivaju na obraćenje?

Nekoliko tjedana nakon toga mi je prišla i objasnila kako je provela vikend na duhovnom kampu gdje je propovjednik govorio o značenju križa te da je tada po prvi put razumjela zašto je Krist umro na križu. Isus je ponio svoj križ kako bi ju spasio od grijeha.

Uskoro se pridružila crkvi i postala je radosnom svjedokinjom Isusa Krista, njenog spasitelja. Kasnije mi je priznala da je bila malo pogođena što ju nisam ranije primio u crkvu no također se zahvalila što sam poštovao njeno dotadašnje iskustvo s Kristom.

Znači li ovo da osoba može biti duhovno živa ali još ne i obraćena? Da, siguran sam da je tako!
Ako ljudi nisu živi za Boga tada im nije moguće čuti evanđelje. Naposljetku, nismo li svi mi “mrtvi u našim prijestupima” (Ef 2,1-3) sve dok nas Bog ne oživi istom onom silom kojom je uskrisio Krista od mrtvih (2,4-10).

U nekom drugom vremenu ovakve ljude su nazivali “budnim grješnicima”. Danas to rijetko uzimamo u obzir jer, uvjeren sam, da na to veliki utjecaj ima suvremeni oblik evangelizacijskog vježbanja gdje se traži brza “odluka”. Trebali bismo biti otvoreniji spram onih koji dolaze u naše crkve kako bi iskreno tražili Krista i naposlijetku ga uistinu i spoznali.

Vidi i ovo: Što znači kršćansko obraćenje?

Sveti Duh najčešće djeluje polako kako bi grješnike uvjerio u njihov grijeh i da bi evanđelje približio postepeno dok u potpunosti ne prihvate Krista kakav je prikazan u evanđelju. Tada se takvog Krista više ne može odbiti.
Molimo za naše crkve i naše biblijske grupe ali i sve druge službe da takvim osobama omogućimo ugodan boravak gdje mogu postavljati pitanja kroz koja će ih Duh Sveti dovesti do istinske vjere u Isusa Krista.

Preveo i prilagodio: A. Pehlić na temelju knjige “What is True Conversion” autora Stephena Smallmana.

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori