CRKVA BOŽJA U RH PROSLAVILA 50. OBLJETNICU PRAVNOG DJELOVANJA

Na blagdan Duhova (Pedesetnice, odnosno silaska Duha Svetoga na apostole), u Pastoralnom centru Crkve Božje u Vinkovcima održano je svečano bogoslužje. Svečanost je upriličena povodom 50. godina pravnog djelovanja Crkve Božje na ovim prostorima.

Bogoslužje je predvodio nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević. Prigodne homilije su uputili regionalni nadglednik Crkve Božje, Jonathan Augustine te pastor Roger Daniel.

DSC_1790

Duhovnim pjesmama bogoslužje su uveličali zborovi Evanđeoske pentekostne crkve iz Belišća te Crkve Božje iz Tordinaca i Vinkovaca.  Pučki pjesnik Mato Godanj pročitao je jednu od svojih pjesama, posvećenu Duhu Svetom. Kratak pregled povijesti Crkve Božje na ovim prostorima predstavio je mladi teolog mr.sc. David Kovaćević.

DSC_1978Prigodne pozdrave uputili su predstavnici drugih kršćanskih zajednica: dr.sc. Jasmin Milić, biskup Protestantske refomirane kršćanske crkve u RH, Mladen Dominić, predstojnik Kristovih crkava u RH te Matej Sakač ispred Evanđeoske pentekostne crkve u RH. U ime Visokog evanđeoskog teološkog učilišta skupu se obratio dekan, dr.sc. Peter Kuzmič.

Skupu se obratio i predstavnik Crkve Božje iz Srbije, Dragan Radovanović.

Pročitane su i čestitke onih koji su bili spriječeni nazočiti ovoj svečanosti. Svoju čestitku uputio je nadbiskup đakovački i osječki, dr.sc. Đuro Hranić i drugi.

DSC_1821

Na kraju bogoslužja održana je posebna molitva za mlade koju su predvodili duhovni službenici Crkve Božje.

DSC_2043

Nakon svečanog bogoslužja, domaćini su upriličili  domjenak za uzvanike i goste.

Crkva Božja u RH jedna je od Crkava reformacijske baštine, pentekostne provenijencije. Dio su jede od većih pentekostnih denominacija u SAD, Church of God, Cleveland, Tennessee.

Photo: Dragan Olđe

  • IPA

Odgovori