Crkva Božja u RH proslavila 50. obljetnicu pravnog djelovanja.

Na blagdan Duhova (Pedesetnice, odnosno silaska Duha Svetoga na apostole), u Pastoralnom centru Crkve Božje u Vinkovcima održano je svečano bogoslužje. Svečanost je upriličena povodom 50. godina pravnog djelovanja Crkve Božje na ovim prostorima.

Bogoslužje je predvodio nadglednik Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević. Prigodne homilije su uputili regionalni nadglednik Crkve Božje, Jonathan Augustine te pastor Roger Daniel.

DSC_1790

Duhovnim pjesmama bogoslužje su uveličali zborovi Evanđeoske pentekostne crkve iz Belišća te Crkve Božje iz Tordinaca i Vinkovaca.  Pučki pjesnik Mato Godanj pročitao je jednu od svojih pjesama, posvećenu Duhu Svetom. Kratak pregled povijesti Crkve Božje na ovim prostorima predstavio je mladi teolog mr.sc. David Kovaćević.

Prigodne pozdrave uputili su predstavnici drugih kršćanskih zajednica: dr.sc. Jasmin Milić, biskup Protestantske refomirane kršćanske crkve u RH, Mladen Dominić, predstojnik Kristovih crkava u RH te Matej Sakač ispred Evanđeoske pentekostne crkve u RH. U ime Visokog evanđeoskog teološkog učilišta skupu se obratio dekan, dr.sc. Peter Kuzmič.

Skupu se obratio i predstavnik Crkve Božje iz Srbije, Dragan Radovanović.

Pročitane su i čestitke onih koji su bili spriječeni nazočiti ovoj svečanosti. Svoju čestitku uputio je nadbiskup đakovački i osječki, dr.sc. Đuro Hranić i drugi.

DSC_1821

Na kraju bogoslužja održana je posebna molitva za mlade koju su predvodili duhovni službenici Crkve Božje.

DSC_2043

Nakon svečanog bogoslužja, domaćini su upriličili  domjenak za uzvanike i goste.

Crkva Božja u RH jedna je od Crkava reformacijske baštine, pentekostne provenijencije. Dio su jedne od većih pentekostnih denominacija u SAD, Church of God, Cleveland, Tennessee.

Photo: Dragan Olđe

  • IPA

Odgovori