JOHN CHARLES RYLE: Vječnost nam ovisi od sadašnjosti

Nikada ne smijemo zaboraviti da je ovaj život proba za sve nas. Svaki dan sijemo sjeme koje će porasti i donijeti plodove. Postoje posljedice u vječnosti koje proizlaze iz naših misli, riječi i djela: “Ja vam kažem da će ljudi za svaku nekorisnu riječ što je izreknu odgovarati na Sudnji dan” (Matej 12, 36). Pavao kaže: “Što tko sije, to će i žeti: tko sije u svoje tijelo, iz tijela će žeti propast, a tko sije u duh, iz duha će žeti život vječni” (Galaćanima 6, 8). Ono što posijemo u ovome životu, požnjet ćemo poslijue smrti, i to za čitavu vječnost.

Biblija jasno uči da je stanje u kome umremo, stanje u kojem ćemo ustati kada se oglasi posljednja truba. Nema pokajanja u grobu. Nema obraćenja nakon smrti. Sada je vrijeme da se okreneš iz tame k svjetlu, i da osiguraš poziv i izabranje. Ako napustimo ovaj svijet bez pokajanja i vjere u Krista, vidjet ćemo da bi bilo bolje za nas da se uopće nismo niti rodili.

U svjetlu toga moramo veoma pažljivo koristiti naše vrijeme! zapamtite da se tvoji sati i dani, tjedni i godine računaju za vječnost i za stanje poslije groba. Posebno ovo zapamti o izvorima milosti. Nikada nemoj zapostavljati svakodnevne molitve i čitanje Biblije. Dan Gospodnji, svoj stav prema slavljenju u crkvi. Sjeti se ovoga također kada si u napasti da učiniš zlo. Sotona će ti šapnuti: “Ovo je samo mali grijeh. Neće biti velike štete. Svi drugi to rade”. Ali ti moraš gledati van vremena, prema vječnosti koju još nisi vidio, i gledati na napasti u svjetlu vječnih posljedica koje oni nose.

J.C. Ryle (iz knjige Walking with God).

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s