PAKISTANSKA KRŠĆANKA ASJA BIBI NA SLOBODI

Asja Bibi, pakistanska kršćanska koja je 2009. godine uhićena zbog navodnog vrijeđanja Islama a 2010. osuđena na smrt, odlukom Vrhovnog pakistanskog suda je oslobođena optužbe te puštena na slobodu. Njenom oslobađanju prethodili su masovni prosvjedi muslimana u Pakistanu koji su tražili i još uvijek traže da se nad Asjom Bibi izvrši smrtna kazna.

Jedan od islamskih lidera je izjavio da i suci koji su donijeli oslobađajuću presudu zaslužuju smrt, javlja javlja BBC.

Asja je jučer prevezena na sigurnu, nepoznatu lokaciju. Izbjeći je morao i njezin odvjetnik kome se prijeti smrću. zatražio je azil u Nizozemskoj.

Asja Bibi, majka petero djece je uhićena 2009. godine, nakon svađe s grupom žena muslimanki  koje su je pozivale da pređe na Islam. Nakon što je potvrdila svoju vjernost Kristu, žene su je optužile da je izgovorila hule na Muhameda i na Islam.

Tijekom boravka u zatvoru, pružena joj je mogućnost da će biti pomilovana ako prihvati islam. O tome je sama progovorila u jednome svome pismu kako je ” jednoga dana u njezinu ćeliju ušao sudac i, nakon što ju osudio na strašnu smrt, ponudio joj je povlačenje presude ako se obrati na islam. Od srca sam mu zahvalila na prijedlogu, ali vrlo sam mu iskreno odgovorila da ću radije umrijeti kao kršćanka nego izići iz zatvora kao muslimanka – piše Asia te dodaje riječi koje je uputila sucu – Osuđena sam zato što sam kršćanka. Vjerujem u Boga i u Njegovu veliku ljubav. Ako ste me vi osudili na smrt zato što volim Boga, ponosno ću žrtvovati svoj život za Njega.”, prenosi bitno.hr

Odgovori