“CANTERBURY NIJE OSNOVA ANGLIKANIZMA”

Nadbiskup Nigerije i predsjednik GAFCON-a preuzvišeni Nicholas Okoh u svome pastoralnom pismu povodom Bogojavljanja pozvao je sve vjerne kršćane na povratak biblijskom kršćanstvu. Kao predsjednik GAFCON-a još je jednom naglasio važnost Jeruzalemske deklaracije koja spaja sve anglikanske kršćane, a koji ne žele provedbu sekularnih ideja unutar Crkve, kako bi se svi zajedno pridržavali onoga što je u Svetome pismu navedeno kao ispravno, moralno i etičko.

U svome pismu kritizirao je provincije Anglikanskog zajedništva koje prihvaćajući sekularno izravno odbacuju sveto, odnosno božansku disciplinu. Zadnji slučaj odbacivanja discipline je slučaj Crkve Engleske koja je u božićnome vremenu započela raspravu o krštenju na osnovi spolne tranzicije. Odnosno riječ je o uvjetnome krštenju za one koji su promijenili spol a što je “kontradiktorno onome identitetu koji je Bog podario kako muškarcu tako i ženi”.

Nadbiskup Okoh je stoga zaključio kako zajedništvo s Canterburyjem (Crkva Engleske) nije i ne može biti temelj Anglikanskog zajedništva već to mora biti isključivo vjera temeljena na apostolskom učenju. Podređivanje Canterburyju kao osnovi Anglikanskog zajedništva “može dovesti u opasnost samu apostolsku vjeru”.

  • GAFCON

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s