NASTAVLJENA SURADNJA S TEOLOŠKIM UČILIŠTIMA U AMERICI

Od 4. do 14. veljače 2019. predstavnici Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH (Reformirane episkopalne crkve) vlč. Almir Pehlić i vlč. Thomas Smith boravili su u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi prezentirali rad Protestantskog teološkog učilišta Mihael Starin u Osijeku koje je smješteno u Osijeku sa studijskim centrima u Karlovcu (protestantska teologija) i na Rabu (starokatolička teologija). Prilikom posjeta obišli su dva teološka učilišta Anglikanske crkve, Trinity School for Ministry (Ambridge, PA) te Reformed Episcopal Seminary (Blue Bell, PA).

Na Trinity School for Ministry razgovarali su s dekanom fakulteta dr. Henryjem Thompsonom te s nadbiskupom u miru preuzvišenim Robertom Duncanom o nastavku suradnje između PTU i Trinityja. Doktor Thompson je tom prilikom potvrdio kako je izvanredni studij omogućen svima koji su završili preddiplomski ili diplomski studij na Protestantskom teološkom učilištu u Osijeku. Studij za prvostupnike PTU izvodi se u okviru izvanrednog akreditiranog programa (bez potrebe dolaska na kampus Trinity School for Ministry) za diplomu Master of Arts in Religion.

17.jpg
S nadbiskupom Robertom Duncanom

Reformed Episcopal Seminary je još jedno od akreditiranih učilišta Anglikanske crkve koje su izravno povezani s Protestantskim teološkim učilištem Mihael Starin te je još jednom potvrđena dobra suradnja. Dekan fakulteta dr. Jonathan Riches u suradnji s biskupom preuzvišenim Davidom Hicksom pozvali su sve prvostupnike Protestantskog teološkog učilišta da se prijave za stipendiju kako bi mogli redovno studirati na RES te se tako pripremiti za doktorske studije odnosno za pastoralnu službu. Ovo učilište izravno sudjeluje u kreiranju Europskog anglikanskog teološkog učilišta zajedno s Protestantskim teološkim učilištem Mihael Starin te s drugim teološkim učilištima Reformirane episkopalne crkve u Europi. Ovom je prilikom vlč. Almir Pehlić (predavač na PTU) održao predavanje iz liturgijske teologije pod nazivom “Anamneza i anamnetički um” te je služio Jutarnju molitvu zajedno s bogoslovima Učilišta.

34.jpg
S dekanom Reformiranog episkopalnog učilišta (Reformed Episcopal Seminary) prečasnim Jonathanom Richesom

Više o upisima na Protestantsko teološko učilište Mihael Starin pročitajte na stranicama Učilišta https://protestantskouciliste.org/upisi-i-nacin-studiranja/

Odgovori