BOŽIĆNA PORUKA BISKUPA PROTESTANTSKE REFORMIRANE KRŠĆANSKE CRKVE

Bog dolazi među ljude. Ne dolazi (samo) kao božanstvo, niti kao anđeo. Dolazi kao čovjek. No, ne dolazi kao moćan vladar, kralj ili bogataš. Dolazi kao sluga, ponizan i siromah. Ne dolazi uzvisiti sebe a poniziti nas, već je ponizio sebe da bi uzvisio nas. Nije došao osuđivati već praštati, niti odbaciti već prigrliti. Nije nas prepustio beznađu, očaju i propasti, već nam donosi nadu, podiže nas iz mrtvila grijeha i spašava. Onaj koji nas je stvorio, nije okrenuo svoje lice od nas kada smo mi njemu svojim grijehom  rekli “ne”. Nije nas prestao ljubiti ni onda kada mi njega ljubili nismo. Nije prestao u nas vjerovati ni onda kada smo mi bili nevjerni.

To je poruka Božića. Bog je postao Emanuel-Bog s nama, Bog među nama da bi nam cijelog sebe darovao u Kristu. Zato je Krist najdragocjeniji dar – dar neba nama ljudima.

Božić valjano proslavljamo prihvaćanjem toga nebeskoga dara i svega onoga što s tim darom primamo. Kako je blagoslovljen život čovjeka koji prepoznaje Boga u Kristu  i s njim hodi svoje zemaljske dane, svoj zemaljski advent. Hvala rođenoj i utjelovljenoj Ljubavi da je došao na zemlju kako bi nas uznio u Nebo. Da, to je Božić, poruka o Bogu koji je došao po nas da nas zagrli za vječnost.

Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova 2020. godina.

dr.sc. Jasmin Milić

Biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH

Odgovori