(VIDEO) Crkva Dobroga Pastira u Osijeku proslavila dan svoje župe povratkom vjernika na bogoslužje

Nakon šest tjedana, u nedjelju 3.05.2020., sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 30. travnja 2020. za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima te sukladno odredbama Biskupskog ureda,  vjernici Protestantske reformirane župe Dobroga Pastira u Osijeku mogli su sudjelovati u zajedničkom bogoslužju.  Kako bi veći broj vjernika mogao sudjelovati na Večernjoj službi držeći se epidemioloških preporuka, bogoslužje je organizirano na otvorenom.

Večernju molitvu predvodio je i prigodnu propovijed uputio je biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr.sc. Jasmin Milić uz sudjelovanje đakona Damira Sitara. Biskup Milić je u propovijedi izrazio radost da su vjernici opet na okupu nakon šest tjedana u svojim crkvama. Radost je još veća jer se to u ovoj župi dogodilo upravo na svetkovinu Dobroga Pastira, dana ove župe ali i na sedmu godišnjicu biskupskog posvećenja Jasmina Milića za biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve.

 

Bogoslužja su održana i u svim drugim župama Protestantske reformirane kršćanske crkve na opću radost kako služitelja tako i vjernika.

 

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

 

Odgovori