MOLITVE ZA CRKVU I JEDINSTVO BOŽJEG NARODA

Crkvu možemo kritizirati, možemo se sablažnjavati na razjedinjenost naroda Božjega, no koliko molimo za Crkvu i njezino jedinstvo? Opća Crkva treba naše molitve.  Zajednica vjerujućih kojoj pripadamo, treba naše molitve. Umjesto da tražimo mane, molimo. 

 Za Crkvu

Milostivi Oče, ponizno te molimo za tvoju svetu i sveopću Crkvu; neka ti bude po volji da je ispuniš svakom istinom i  svakim mirom. Tamo gdje je iskvarena, pročisti je; gdje griješi, usmjeri je;  gdje je u bilo čemu neispravna, obnovi je. Tamo gdje je ispravna, učvrsti je; gdje je u potrebi, podaj joj; gdje je podijeljena, ujedini je; radi onoga koji je umro i uskrsnuo te živi zauvijek i posreduje za nas, tvojega Sina Isusa Krista, Gospodina našega. Amen.

Za jedinstvo naroda Božjeg

Bože, Oče našega Gospodina Isusa Krista, našeg jedinog Spasitelja, Kralja mira; izbavi svoju Crkvu, usrdno te molimo, od svih predrasuda i sukoba i svega ostalog što može omesti naše pobožno jedinstvo i slogu; da kao što je jedno tijelo, jedan Duh i jedna nada u našem pozivu; jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje, jedan Bog i Otac svih nas, tako i mi možemo biti jednog srca i uma, ujedinjeni u jednoj svetoj poveznici istine i mira, vjere i ljubavi; po Isusu Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

(Iz Knjige zajedničkih molitava)

Odgovori