MOLITVA ZA OBILJE DUHA SVETOGA

“Gospodine, u potrebi sam za uljem. Moja svjetiljka gori nejasno. Ponekad se čini da će se ugasiti kao kod onih ludih djevica; više liči na zadimljeni lan nego na jasno svjetlo. O, nemoj je ugasiti! Raspiri je u oganj! Ja želim silu odozgo. Želim snažno, trajno pomazanje Duha. Želim da moja posuda (moje veliko srce) primi puno ulja da bi izraz mog lica pokazivao radost mudrih djevica. Želim svjetiljku nebeskog sjaja i vatru božanske ljubavi koja će dan i noć gorjeti u mom srcu, kao što je svjetiljka gorjela u hramu i posvećena vatra na oltaru. Želim punu primjenu krvi koja čisti od svih grijeha i jaku vjeru u tvoju svetu Riječ, vjeru po kojoj tvoje veličanstvo kao predmet moje ljubavi jasno prebiva u mom srcu.

U riječi, Gospodine, želim obilje tvog Duha, obilje rijeka koje teku iz dubine duše vjernika koji su došli do savršenosti provedbe.Sad vjerujem da me ti možeš i hoćeš krstiti u Svetom Duhu i ognju. Pomogni mi u mojoj nevjeri; potvrdi i povećaj moju vjeru u vezi s ovim važnim krštenjem. Gospodine, trebaš me krstiti. Dokle god to ne učiniš, imat ću problem.Daj mi tvog Duha da bi on mogao neprestano izlijevati tvoju ljubav u moju dušu. Dođi, o Gospodine, tvojim blagoslovljenim Duhom! Dođite ti i tvoj Otac u svetom Utješitelju.

Dođite da boravite sa mnom ili ću ožalošćen sići u svoj grob. Pravedni Oče, gladujem i žeđam za tvojom pravednošću. Pošalji tvoga obećanog Svetog Duha i ispuni me njime da me potpuno posveti i da me potpuno zapečati za dan vječnog izbavljenja i svršenog spasenja. Ne zbog djela pravednosti koja sam učinio, nego radi Kristove milosti. Spasi me potpunom kupelji preporoda i puninom obnove Svetoga Duha. Zbog toga izlij svog Duha, izlij ga obilno na mene dok izvori žive vode ne poteku u mojoj duši, kako bih mogao u punom smislu riječi reći da ti živiš u meni, da je moj život skriven s Kristom u Bogu i da je moj duh vraćen Onome koji mi ga je dao – tebi, prvom i posljednjem, mojem Začetniku i Završitelju, mojem Bogu i mojem sve u svemu! Amen!”

reverend-john-fletcher.jpg!Large

John Fletcher, metodistički pastor (1729.-1785.)

Izvor: Put života

Odgovori