C.H. Spurgeon – PRVO OBEĆANJE PALOM ČOVJEKU

“Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina: on će ti glavu satirati a ti ćeš mu vrebati petu.” (Post 3,15)

Ovo je prvo obećanje koje je Bog dao palom čovjeku. Ono sadrži cijelo Evanđelje i bit saveza blagodati. Ono je u velikoj mjeri ispunjeno.

Rod žene, Gospod Isus Krist, bio je od zmije ujeden u petu i kako je strašna bila njegova smrt.  Ali kako strašno će biti konačno uništenje zmijine glave! Ovo je stvarno učinjeno kada je Isus uzeo na sebe grijeh, pobijedio smrt i slomio vlast Sotone.

Ali predstoji još potpunije ispunjenje kod drugog Gospodnjeg dolaska i na dan suda. Za nas je ovo obećanje kao proroštvo prema kojem ćemo mi biti mučeni od sila zla u našoj nižoj prirodi i na taj način ujedani u našu petu, ali ćemo pobijediti u Kristu koji stavlja našu nogu na glavu stare zmije.

Kroz ovu godinu nmožda ćemo morati da naučimo prvi dio ovoga obećanja kroz iskustvo, kroz kušnje Sotone o neprijatnosti bezbožnih koji su njegov rod. Oni mogu tako da nas ujedaju da ćemo šepati s našom ranjenom petom, ali razmislimo u ovom tihom času o drugom djelu teksta i nećemo se razočarati ni klonuti. Radujmo se kroz vjeru da ćemo vladati s Kristom, ženinim rodom!

Autor: C.H. Spurgeon

(Izvori 1-2/1980., str. 11)

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori