Što možemo naučiti o molitvi iz Kristovog molitvenog života?

Molitva je našem Gospodu bila važnija od naučavanja i iscjeljivanja jer se mnoštvo naroda stjecaše da ga slušaju i da ih iscjeljuje a On odlažaše u pustinju i moljaše se Bogu… (Luka 5, 15.16)
Molitva je našem Gospodu bila važnija od odmora jer “ujutro vrlo rano ustavši iziđe i otide na samo i ondje se moljaše Bogu” (Marko 1,35)
Molitva je našem Gospodu bila važnija od spavanja jer iziđe na goru da se pomoli Bogu; i provede svu noć na molitvi” (Luka 6,12).

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

Molitva je našem Gospodu bila važnija od čuda; jer umjesto da čudom izbavi Petra, On kaže: “Ja se molim za tebe da tvoja vjera ne prestane…” (Luka 22, 32).
Molitva je našem Gospodu bila važna kada je u pitanju traženje radnika nego bilo kakav novac ili organizacija, jer je rekao: “Molite se Gospodaru od žetve, da izvede poslenike na žetvu svoju…” (Matej 9, 38).
Za našega Gospoda je bilo važnije da svoje učenike nauči da mole nego da propovijedaju. Jer On je učio ljude da se mole, ali nemamo zapisano da ih je ikada učio kako da propovijedaju. (Matej 6, 5-15).
Molitva je našem Gospodu bila važnija od svih drugih službi jer “On svagda živi da se može moliti za njih” (Hebrejima 7, 25).

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

Na zemlji je služba našeg Gospodina započela s molitvom (Luka 3, 21), odvijala se u molitvi i završila s molitvom. (Luka 23 i 24).
Na nebu je služba našeg Gospoda započela u molitvi (Ivan 14, 16) i sada se odvija u molitvi (Hebrejima 7, 25).
Gospode, nauči nas moliti! (Luka 11,1).
Izvor: Glasnik VII-3/1965

Odgovori