KAKO MOŽEMO BITI ČUDO BOŽJE?

„Mnogima postadoh čudo, jer si mi bio silna pomoć“ (Psalam 71, 7)

Psalam 71 (u nekim izdanjima 70), naziva se Molitva starca. Već u poznim godinama, prisjeća se psalmist Božjeg djelovanja u svome životu od najranije mladosti. Svjedoči kako mu je Bog zaštitnik od „majčina krila“. Njegove godine su ispunjene mnogim predivnim iskustvima Božje pomoći.
Iz konteksta cijelog psalma, vidljivo je da je psalmist opet suočen s određenim trpljenjima. Suočen je sa zamkama neprijatelja, s ljudima koji likuju u njegovoj trenutnoj situaciji tvrdeći kako ga je Bog napustio, kako nema tko da ga spasi (Psalam 71, 11). Možemo samo pretpostaviti u kakvoj se situaciji našao, ali zasigurno mu nije bilo lako, tim više što je u dobi kada se još nemoćnije osjeća. No, dosadašnje vodstvo Božje i pouzdanje u Božju zaštitu, daju mu sigurnost da će ga Bog iznova podići, izbaviti, utješiti. I zato nadalje traži Božju zaštitu i samo se u nju pouzdaje: „Trpljenja mnoga i velika bacio si na me: ali ti ćeš me opet oživiti i opet podići iz dubine zemlje.“ (Psalam 71, 20).
Prisjećajući se ranijih sličnih situacija, psalmist ustvrđuje: „Mnogima postadoh čudo, jer si mi bio silna pomoć“ (Psalam 71,7). Ovu sam istinu doista iskusio puno puta u svome životu. Često sam bio suočen s mnogim napadima, omalovažavanjima, osporavanjima, podmetanjima, klevetama, ali Bog, koji mi je doista bio zaštita od „majčina krila“ činio je čuda u mome životu.

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

Možda si ti suočen, suočena s trpljenjima različitih vrsta. Možda te drugi promatraju i pitaju se: „Gdje je sad tvoj Bog?“. Nemoj malaksati, nemoj se predati, nemoj sumnjati. Usklikni  s psalmistom: „A ja ću se uvijek uzdati, iz dana u dan hvaleć te sve više.“ (Psalam 71, 14). Prisjeti se sve dosadašnje pomoći Gospodnje, kojih Psalmist „ne zna broja“ (Psalam 71, 16). Bog će tako djelovati u tvome životu da ćeš doista biti „čudo Božje”.
Život s Bogom pun je čudesnih Božjih djelovanja. Neka drugi doista u nama to prepoznaju. Budimo živo svjedočanstvo čudesnoga Boga.

Pratite nas na instagramu

I ne zaboravimo. Za sve što jesmo, što Bog u nama i po nama čini, Bogu pripada slava. Psalmist za sve Bogu zahvaljuje i kliče: „Moje će usne klicati pjevajuć tebi, i moja duša koju si spasio“ (Psalam 71, 23).
Neka Bog bude proslavljen u našim životima. Neka naš život doista bude „čudo Božje“.

Biskup Jasmin Milić

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

Odgovori