Imaš li radost spasenja?

Evo, Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više“ (Izaija 12,2a)

Kako je prekrasno započeti dan sa spoznajom da je Bog naš Spasitelj, da smo spašeni.

Što to znači kada kažemo da smo spašeni? To znači da smo izbavljeni od posljedica pada odnosno grijeha naših praroditelja i da nas Bog vraćena u stanje prvotnog plana kojega je imao s čovjekom: dati mu vječnost i u toj vječnosti imati s njim trajno zajedništvo. To spasenje počinjemo živjeti već sada u ovome životu, a u vječnosti ćemo u potpunosti uživati puninu spasenja: vječni život, vječno zajedništvo s našim Gospodinom. To treba, kako kaže Westminsterski katekizam, biti naš krajnji cilj: proslavljati Boga i u potpunosti se radovati u Njemu zauvijek.
Budući da nismo mogli sami popraviti svoj narušeni odnos s Bogom, učinio je to Krist svojom žrtvom na križu:

– pomirio nas je sa sobom,
-ispunio nas je znanjem o Njemu,
-učinio nas je stanovnicima svoga Kraljevstva,
– osposobio nas je da ga obožavamo, služimo mu, slavimo ga sada i zauvijek…

Inicijativa je potpuno Njegova. Bog je u Kristu sve učinio za naše spasenje i daje nam ga kao nezasluženu LJUBAV. Zato je spasenje MILOSNI dar. Spašeni smo SAMO PO MILOSTI.

To je EVANĐELJE, radosna vijest koja nas poziva da Bogu na ovu prekrasnu, milosnu ljubav odgovorimo vjerom, pokajanjem, povjerenjem odnosno oslanjanjem na Boga.

Prekrasno je znati i što nam sve Bog udjeljuje po spasenju. On nam udjeljuje:

– Pomirenje s njim i oproštenje grijeha.
– Posvojenje u njegovu obitelj (djeca smo Božja),
– Građanstvo u njegovom Kraljevstvu,
– Zajedništvo s njim po Kristu,
– Novi život u Duhu Svetome,
– Obećanje vječnoga života.

Veoma važna posljedica spasenja jest to da se ne moramo više plašiti neizvjesnosti ovoga prolaznoga života, ne moramo se više plašiti smrt. Radost spasenja uklanja svaki strah od nas. No, da bi smo to doista i iskusili, potrebno je cijelim se bićem pouzdati u Boga, Spasitelja našega i u ovome i u budućem svijetu. Zato Izaija kliče: “…uzdam se, ne bojim se više”.

Ako imaš ovaj predivan dar, raduj se. Ako još uvijek nisi među onima koji za sebe mogu reći da su spašeni, danas je prilika da ti ovaj dan bude dan radosti. „Ugrabi“ tu milost i započni predivan život s Kristom.

Radujmo se i kličimo s Izaijom: „Jahve je snaga moja i pjesma, on je moje spasenje“ (Izaija 12,2b)

Autor: Biskup Jasmin Milić

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

Naslovna fotografija: Foto: Pixabay

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori