KAKO SUSRET S BOGOM MIJENJA NAŠE LICE?

„Napokon Mojsije siđe sa Sinajskog brda. Silazeći s brda nosio je u rukama ploče Svjedočanstva. Nije ni znao da iz njegova lica, zbog razgovora s Jahvom, izbija svjetlost“. Izlazak 34,29

Nedavno smo govorili o susretu Mojsija i Boga koji nam je opisan u knjizi Izlaska 33 i 34 poglavlju. Mojsije s Bogom razgovara kao s prijateljem traži Njegovo vodstvo i želi vidjeti Njegovu slavu.

Vidi članak: ŠTO DOISTA ZNAČI DA JE ISUS NAŠ PRIJATELJ?

Nakon Mojsijeve molitve, Bog želi progovoriti Mojsiju po svojoj Riječi. Mojsiju govori da „okleše dvije kamene ploče“, da pripremi kamen na kojem će Bog pisati vlastitim prstom svoju Riječ.
Ovaj nam je susret predivan primjer za naš svakodnevni susret s Bogom u molitvi i čitanju Božje riječi. Bog sluša naše molitve, ali želi i govoriti našem srcu, srcu, koje je nekada kameno, no i takvog ga trebamo primpremiti kako bi u njega bila utisnuta Božja riječ.
Svakako Vas ohrabrujem da pročitate pažljivo 33 i 34 poglavlje knjige Izlaska, a mi smo ovoga puta usredotočimo na ono što se Mojsiju događa nakon susreta s Bogom. Iz njegova lica, ZBOG RAZGOVORA S GOSPODINOM, izbija svjetlost.

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

Lice puno govori o nama. Na njemu će ljudi prepoznati jesmo li veseli ili tužni, jesmo li zabrinuti ili opušteni, volimo li ili mrzimo, lažemo li ili govorimo istinu. Lice otkriva naše unutarnje biće, naše srce.
Mudri Salomon je rekao: „Veselo srce razvedrava lice“ (Izreke 15,13). No, kako će naše srce biti  veselo ako nas tišti nevolja, tuga, zabrinutost, neimaština i sve ono što nam svakodnevni život možda donosi a što nas sasigurno ne veseli?
Svi znamo što u teškim trenutcima znači da se na nekoga možemo osloniti, što znači pažnja, ljubav, prihvaćanje, pomoć…  Nekada je malo potrebno da žalosno lice postane radosno.  Sve to imamo u Gospodinu. On nam je siguran oslonac, on nam je utjeha u žalosti, pomoćnik u nevolji, on nas prihvaća tave kakvi jesmo, on nas neizmjerno ljubi. U susretu s njim naše će lice postati ozareno.

Pratite nas na instagramu

Započni svaki dan s Gospodinom po molitvi i Njegovoj riječi. Reci mu iskreno sve što te opterećuje i što tvoje lice ne čini radosnim. Dopusti da ti govori po svojoj Riječi. I to zajedništvo će dovesti do promijene. Susret s Bogom nas mijenja. I ta promjena će biti vidljiva. Ako iz dana u dan imamo zajedništvo s Gospodinom, i pored svega što nam život donosi znat ćemo da nismo sami u tome. Ta spoznaja bit će razlog sjaja lica našega. I drugi će to vidjeti. Tako ćemo postati živo svjedočanstvo Božjeg djelovanja.

Biskup Jasmin Milić

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link

Photo by Ben White on Unsplash

Odgovori