Molitva za Božju zaštitu

U životu smo suočeni mnogim iskušenjima i napastima u kojima nam treba molitva za Božju zaštitu i njegovo vodstvo. Evo jedne molitve iz drevne liturgijske knjige, Knjige Zajedničkih molitava, koju možemo moliti, odnosno koja nam može poslužiti kao primjer kako moliti:

Molitva za Božju zaštitu

Molitva za Božju zaštitu

Svemogući Bože, po čijoj smo volji stvoreni, čijim smo proviđenjem očuvani i čijom smo milošću prizvani spoznaji vječnoga života; podari nam iznova svoju milost da nas održi i sačuva.

Tebi, podršci našega djetinjstva, pomoći naše mladosti, i vodiču naših prolaznih dana, posvećujemo svoje živote u vremenu koje dolazi. Priznajemo te na svim našim putovima. Vodi nas na stazama našim.

U našem blagostanju, podari nam milost da s umjerenošću koristimo svoja mnoga dobra i suosjećajan duh za potrebe drugih.

Sačuvaj nas od iskušenja koja nas mogu navesti na pad; a u našim nevoljama, obdari nas strpljenjem i snagom.

Molimo te za ove blagoslove u ime našeg jedinog Spasitelja, Isusa Krista. Amen.

Knjiga zajedničkih molitava

Vidi i ovo: Blagoslov prebivanja u Božjoj zaštiti

Ostale molitve pogledajte ovdje.

Vidi i ovo: Božja zaštita: 8 moćnih obećanja iz Psalma 18, 2

Trebamo vašu pomoć!

Ovu stranicu njezini urednici i suradnici uređuju volonterski. Cilj nam je da se Božja riječ na ovaj način naviješta. Ukoliko želite financijski sudjelovati i vi u ovoj evanđeoskoj misiji, vaše, i najmanje priloge možete uplatiti putem pay pal usluge na ovome linku ili uplatom na žiroračun: KC “Dobroga pastira”, Franje Markovića 7, Osijek. IBAN:HR0824850031100235448 s naznakom: Donacija za Horizonte vjere. Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: ipaprkc@gmail.com

Odgovori