Večernje molitve nedjeljom

GOSPODINE Bože, tvoj je Sin, naš Spasitelj Isus Krist, pobijedio sile smrti i pripremio nam mjesto u novom Jeruzalemu. Zahvaljujemo ti danas za njegovo uskrsnuće i molimo: priredi nam mjesto u gradu u kojemu je on svjetlo. Koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.
(Knjiga zajedničkih molitava)

Vječni Bože, Oče naš nebeski u Isusu Kristu, o kako su neshvatljiva Tvoja djela, kako neizreciva Tvoja dobrota! Kako je čudnovata milost i ljubav Tvoja koju danomice nama ljudima iskazuješ.
Slavimo i hvalimo Te za milost i ljubav koju si nam i danas iskazao. Ti si dušu našu i danas hranio kruhom života i napojio vodom iz vječnoga izvora svetih Tvojih riječi, te si nas sačuvao i duševno i tjelesno od svakoga zla.
Priznajemo, o Gospode, da smo grješni i divno je što nas ne kažnjavaj po zaslugama naših grijeha. Oprosti, o milostivi Bože, sve naše grijehe; osobito nam oprosti ako nismo danas dostojnom pobožnošću Tebi služili i ne uskrati nam zato Tvoju milost.
Budi nam Ti i ubuduće štit protiv svakoga zla. Neka bude Tvoja riječ vođa na svim putovima našim, neka postane u srcu našem takvim sjemenom, kojeg će plod biti pobožnost, strah Božji, ljubav prema Bogu i bližnjem našem i poniznost. Daj nam milost da u ovom novom tjednu ne činimo onaj grijeh i grješna djela koja smo u prošlome činili.

A sada, kada legnemo da se odmaramo, štiti nas Ti, uzmi nas pod krila Tvoje svemoćnosti, da ujutro kada dan svane, svježom snagom možemo nastaviti u Tvoje ime svagdanje naše zvanje. Usliši nas Bože poradi Isusa Krista. Amen.

OČE naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.
(Iz: Pjesmarica na porabu reformiranim kršćanima, Tordinci, 1921.)

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Jutarnje molitve nedjeljom

UKOLIKO ŽELITE POMOĆI DJELOVANJE OVE STRANICE, TO MOŽETE UČINITI I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN. ZA SVAKI VAŠ DAR LJUBAVI VAM ZAHVALJUJEMO ŽELEĆI VAM IZOBILJE BOŽJEGA BLAGOSLOVA. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Odgovori