5 istina o molitvi

5 istina o molitvi: Veliki kršćani uvijek su svoj život temeljili na molitvi. Ne možete reći: “Neki se mole a neki se ne mole”, jer su se svi veliki kršćani u povijesti molili. Molitva je činjenica kršćanske vjere. To je činjenica a ne osjećaj.
Istina o molitvi

1. Molitva postavlja Boga u središte

Ona je kao kad napustimo pozornicu vlastita života i sjednemo u gledalište. I tada gledamo na pozornicu s Božjeg gledišta i tražimo ga da zauzme središte našega života i primi slavu.

2. Molitva je skupa

Skupa je zbog vremena i napora. Ali još više od toga, skupa je zbog svoje primjene. Ne možemo reći Bogu: “Neka bude volja tvoja na zemlji”, a da nismo spremni snositi posljedice takve molitve. Molimo Boga da nahrani gladne, da pomogne slabima i utješi žalosne. Ali čim smo izrekli takvu molitvu, odmah nam dolazi u pamet svjesnost postojanja potrebitih i žalosnih koje poznajemo. Molitva će biti uslišana dijelom i kroz nas!

Vidi i ovo: Molitva je skupa

3. Molitva je povezanost s Bogom

Molitva je za one koji su spremni da im Bog promijeni mišljenje. Nije to lak način da čovjek očisti svoju savjest, da udari žig  na one odluke koje je već donio. A nije ni u tome da Bog udari svoj pečat na našu molbu. Ona je traženje Božje volje i nastojanje da podržimo njegov pravac u oluji događaja.

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

To znači slušati kao i govoriti. Molitva je nešto više od običnog “I Bože blagoslovi baku i neka dugo živi!”.

4. Molitva je predanje čitavog bića

Uskrsli je Krist poručio kršćanima u Laodiceji da mrzi njihovu ravnodušnost-
“Dobro te poznajem, nisi više vruć, ni studen, a želio bih da si ili jedno ili drugo.  No budući da si mlak, ispljunut ću te iz usta svojih.”
Iskrena molitva je teška. Ali je također i vrlo jednostavna – i vrlo ozbiljna. U molitvi povjerljivo razgovaramo s Bogom puni poštovanja, kao djeca s ocem. I kad se molimo, iznosimo mu čitav život i sav naš svijet da ga on blagoslovi.

5. Molitva je radost

U molitvi nalazimo nove životne snage. Shvaćamo da je sve pod njegovim nadzorom i shvaćamo da nas je Bog stvorio i da nas ljubi. Budući da on sve nadzire, možemo sve teškoće života prenijeti na njega.

Pratite nas na instagramu

Shvaćamo da postoji vrijeme da učinimo sve ono što on od nas očekuje. Možemo uživati u svakom susretu, jer sve dolazi od Boga. Slavimo Boga za njegov svijet. Radujemo se u tom svijetu i nadamo se budućnosti.

Andrew Knowles

Iz: Vjerovati danas (Duhovna Stvarnost)

5 istina o molitvi (video)

IMATE BLAGOSLOV PRATEĆI OVU STRANICU? ŽELITE POMOĆI NJEZINO DJELOVANJE?

Ovu stranicu njezini urednici i suradnici uređuju volonterski. Cilj nam je da se Božja riječ na ovaj način naviješta. Ukoliko želite financijski sudjelovati i vi u ovoj evanđeoskoj misiji, vaše, i najmanje priloge možete uplatiti putem pay pal usluge na ovome linku ili uplatom na žiroračun: KC “Dobroga pastira”, Franje Markovića 7, Osijek. IBAN: HR0824850031100235448 s naznakom: Donacija za Horizonte vjere. Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: ipaprkc@gmail.com

Odgovori