PREDIVNO ISKUSTVO BOŽJE LJUBAVI

„Nek se pokrenu planine i potresu brijezi, al se ljubav moja neće odmaći od tebe, niti se pokolebati moj Savez mira, kaže Jahve koji ti se smilovao.“ (Izaija 54,10).

Kada mi Bog govori po određenom biblijskom retku u nekoj konkretnoj situaciji, znam upisati datum pored toga retka. Tako uz ovaj navedeni redak stoji datum 6.7.2001. Bio je to doista početak jednog teškog, do sada i najtežeg razdoblja u mome životu i u mojoj službi. Neki su se nažalost iz crkvenih redova pokrenuli protiv mene s namjerom da me maknu, unište moju službu. U tom vrlo teškom periodu koji je trajao skoro 10 punih godina, ti ljudi nisu štedjeli niti mene, niti moju obitelj kao ni vjernike kojima sam služio.
I kako to biva, jedni su se radovali u tome što su već vidjeli moju propast, jedni su se od mene  udaljili, a vrlo mali broj prijatelja je pokazao razumijevanje i pružio mi podršku.
No, u svemu tome nevjerojatnu snagu i energiju sam crpio iz Božje riječi. Vjerovao sam da će Gospodin sve izvesti na dobro. Znao sam: Ako ne činim što je Božja volja, On će već naći načina da me sam makne odakle su me ljudi, svim silama htjeli maknuti. A ako činim što je Njegova volja, mogu se pokrenuti i planine i potresti brijezi, kako kaže Izaija, ali Bog će ostati vjeran svojoj ljubavi i svome Savezu sa mnom.
Tako je i bilo. Godine su prolazile. Bog me je na nevjerojatan način vodio kroz sve nevolje. I ne samo to. Bog mi je dao nove zadaće, nove službe, crkva je rasla. Neki od onih koji su bili u duhovnoj službi i koji su potrošili silnu energiju da me iz službe maknu, sami više nisu u službi. Neki od njih  nisu više ni u crkvi. Ne veseli me to, bez obzira što sam od njih doživio puno boli.
Moje iskustvo dijelim da bih vas ohrabrio. Možda ste i vi u situaciji ili ćete doći u situaciju otvorenog neprijateljstva od strane drugih ljudi. U takvim okolnostima budite vjerni Bogu i Njegovoj volji za vaš život. Borite se istinom i prepustite Bogu konačan sud.

Doista, Bog je onaj koji podiže i obara.

Da, nekada će biti teško, i takva iskustva sigurno nisu ugodna. No, nakon što to vrijeme prođe, osjećamo da smo ojačani nevjerojatnom duhovnom snagom i predivnim iskustvom Božje ljubavi. Više cijenimo Božju ljubav i Njegovu volju za naš život. Svojim iskustvom možemo pomoći onima koji prolaze kroz slične situacije.
Možda i vi danas osjećate da su se pokrenule planine i potresli brijezi protiv vas. Budite ohrabreni Božjim obećanjem: Ljubav Božja neće se odmaći od vas. I nitko, baš nitko Božje naume za vaš život ne može ugroziti, ukoliko se prepustiTE Božjem vodstvu, s potpunim pouzdanjem i povjerenjem u njega.


Biskup Jasmin Milić

 

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

Pratite nas na instagramu

Odgovori