ISUS JE PUN SUOSJEĆANJA

„Kad je Gospodin ugleda, sažali mu se nad njom i reče joj: ‘Ne plači’..“
(Luka 7, 13)

 

Isus je ove riječi izgovorio majci umrlog mladića. Radilo se o sinu jedincu, majci udovice. Zadesila ju je vrlo teška tragedija.
Svaka je smrt tužna. No, kada se radi o mladim izgubljenim životima, o ljudima koji su teško patili, o onima koji su nam bliski, tada emotivnije reagiramo nego inače.
Isus se sažalio nad majkom koja je tugovala za svojim sinom jedincem. Naravno, nije ovo prvi puta da je Isus pokazao najdublje suosjećanje za ljudske tragedije. Kad mu je prijatelj Lazar umro, Isus je plakao. Oni koji su ga promatrali, govorili su ‘vidi, kako ga je ljubio’.
Njegova patnja na križu podnesena je jer se Isus sažalio, smilovao nad nama i nad našom vječnom sudbinom. Bog nas ljubi, a Krist je konkretan izraz te ljubavi prema nama.

Pratite nas na fb stranici HORIZONTI VJERE

I mi se danas nalazimo u situacijama u kojima trebamo Kristovo suosjećanje koje ne ostaje samo na suosjećanju, već i na konkretnom djelovanju. Koliko puta smo se osjetili nemoćni spram drugih kojima smo pokazali suosjećanje ali više od toga nismo mogli učiniti, nismo mogli pomoći. Krist nas razumije, suosjeća i konkretno djeluje u našim životnim situacijama.
„Ženo, ne plači“ – Stani, ne brini, sve će biti uredu. Ali to nije ono što mi izreknemo u najboljoj namjeri drugomu u nevolji, a često ne možemo utjecati na to da doista i bude uredu. No, kada Isus to kaže ovoj ženi, i ne samo njoj, već i nama danas u različitim životnim situacijama, to onda govori Bog, svemogući, Bog koji je kontrolor svake životne situacije. Može li biti išta ljepše nego u teškim okolnostima čuti Isusa koji kaže: „Ne brini…“ Već je Njegova riječ ohrabrenja snažna. Ona donosi mir srca i mijenja naše okolnosti.

Pratite nas na instagramu

Nekada se  predamo našim okolnostima, umrtvimo se u našim problemima.No, Isus i nama izgovara riječi: „Ustani“. Dotiče nas svojom brižnom rukom i podiže nas. Ustani i živi. Isus želi probuditi život za Njega u nama. Svatko od nas zna iz čega mu valja ustati. Ustani iz brige, tuge, depresije, nevjere, mržnje, zavisti… Iz svega onoga što te tjera u dubine bez Boga. Krist je pun suosjećanja prema nama. Dotiče nas se i daje nam život u Njemu. I danas je tu pored tebe, razumijete te, ljubi i podiže iz mrtvila u život. Živni za njega danas. Neka se u tebi vidi punina života u Njemu.

Biskup Jasmin Milić

 

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link

IMATE BLAGOSLOV PRATEĆI OVU STRANICU? ŽELITE POMOĆI NJEZINO DJELOVANJE?

Ovu stranicu njezini urednici i suradnici uređuju volonterski. Cilj nam je da se Božja riječ na ovaj način naviješta. Ukoliko želite financijski sudjelovati i vi u ovoj evanđeoskoj misiji, vaše, i najmanje priloge možete uplatiti putem pay pal usluge na ovome linku ili uplatom na žiroračun: PRKC, Franje Markovića 7, Osijek. IBAN: HR0924850031100235430 s naznakom: Donacija za IPAPRKC. Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: ipaprkc@gmail.com

Odgovori