NE BOJ SE SUTRAŠNJEG DANA, BOG JE VEĆ TAMO!

„Siguran sam da nas neće ni smrt ni život… moći rastaviti od ljubavi Božje koja je u Kristu Gospodinu našemu“ (Rimljanima 8, 38-39)

Na svome starom autu imao sam naljepnicu na kojoj je pisalo: „Ne boj se sutrašnjeg dana, Bog je već tamo“. Ova izjava na najbolji način sažima reformirano a zapravo biblijsko učenje o providnosti Božjoj.

Mnogi reformiranu teologiju znaju samo po učenju i izabranju. No, ono što mene oduševljava u reformiranom učenju upravo je to oslanjanje na Boga u svim životnim situacijama, sigurnost da će me on kao svoje dijete voditi i providjeti sve moje potrebe, saznanje da ne moram sa strahom gledati u budućnost, koja je zapravo u Božjim rukama i pod Njegovom kontrolom.

Ljudi se općenito boje budućnosti. Briga, neizvjesnost, realni problemi… (u sadašnje vrijeme i briga zbog koronavirusa) sve to u ljudima stvara stresno i pesimistično gledanje na budućnost: „dolaze nam teški dani“, „nadvili su se crni oblaci“, „ne znam kako ću izdržati do kraja mjeseca“, „ne vidim ništa dobro ispred sebe“. Takve izjave slušam gotovo svaki dan od onih koji doista nisu iskusili što znači imati vjeru i povjerenje u Krista koji doista djeluje u našim životima.

Moj je život, a vjerujem i vaš ako doista imamo povjerenja u Božju riječ, ispunjen predivnim iskustvima Božje očinske brige. Prirodno je da je čovjek i zabrinut, ali koliko mi je puta Bog potvrdio da je moja zabrinutost, moj stres, bio nepotreban. Uvijek mi daje razlog da ga slavim i da sam mu zahvalan. A predivna iskustva s njim nas jačaju da se u novim izazovima s punim povjerenjem oslonimo na Boga i da naša vjera bude još čvršća.

Bog nas ljubi i Njemu pripadamo. Naš život i naša budućnost je u Njegovim rukama.

Vjerujmo mu da ima najbolje za nas jer Njegova smo djeca. Upravo zato što smo Njegovi, što nas ljubi, ne može nas ništa odvojiti od Njega. Život nam je u Njegovim rukama. U današnjem danu Bog je s nama, u sutrašnjem je danu Bog već tamo. Ne bojmo se. Čak nas ni smrt ne može rastaviti od ljubavi Njegove, jer i iza groba, kršćanin zna da ga čeka predivna budućnost.

Biskup Jasmin Milić

 

Kod preuzimanja ovoga članka obavezno navesti link.

Odgovori