Jeste li ikada molili da vam Bog podari smisao za humor? Evo takve molitve

Dok mnogi smatraju kako je humor stran praktičnim vjernicima, činjenica je da je zdrava duhovitost često povezana sa duhovnošću. No, mnogi se u razumijevanju duhovitosti odnosno šala ne snalaze, pa se i za to treba moliti. Jednu takvu molitvu ostavio nam je Thomas More koji je pored ostaloga molio i da razumije šalu kako bi upoznao malo sreće u životu i od nje dijelio drugima.

Daruj mi dobru probavu, Gospodine, pa i nešto za probavu.

Daruj mi tjelesno zdravlje, zajedno s potrebnim smislom da ga što bolje sačuvam.

Daruj mi svetu dušu, Gospodine, koja u oku zadržava ono što je dobro i čisto, kako se na pogled grijeha ne bi prestrašila, nego našla sredstvo da stvari opet sredi.

Daruj mi dušu kojoj je dosada tuđa, koja ne pozna mrmljanja, ni uzdisanja, ni tužbe, i ne dopušta da se odviše brinem za ovo nešto koje se šepuri, a koje se naziva ‘Ja’.

Gospodine, daruj mi smisao za humor. Daj mi milost da razumijem šalu, kako bih upoznao malo sreće u životu – i od nje dijelio drugima. Amen.

VIDI I OVO: SMIJU LI SE KRŠĆANI ŠALITI?

“Dakle, ako vas je Bog obdario smislom za humor, onda mu i zahvalite na tome. Koristite to kao i sve druge Božje darove: “u svakoj čistoći i svetosti”. Razveselite one u Kristovom Tijelu koji su skloni da gube svoju radost i svoje vedro raspoloženje, jer: “Srce veselo pomaže kao lijek, a duh žalostan suši kosti.” (Izreke 17,22).” (Jan Vareca)

Tekst molitve preuzet s: medjugorje-info.com

Photo by kazuend on Unsplash

Odgovori