farm land during sunset

Gospode, daj mi da mirno primim sve što mi današnji dan donese – Jutarnja molitva

Gospode, daj mi da mirno primim sve što mi današnji dan donese i da se potpuno predam Tvojoj svetoj volji. Upućuj me i pomozi u svakom trenutku tijekom ovoga dana. Upravljaj mojim mislima i osjećajima u svim djelima i riječima. Ne dopusti da u nepredviđenim slučajevima zaboravim da sve dolazi od Tebe.

Nauči me da se pravično odnosim prema svome bližnjem, da nikoga ne razgnjevim i ne ožalostim. Gospode, daj mi snage da podnesem zamor današnjeg dana i sve što se tijekom dana dogodi. Upravljaj mojom voljom i nauči me da se molim, da vjerujem, da se nadam, da trpim, praštam i volim.

Gospode, daj da budem oruđe Tvoga mira, da tamo gdje je mržnja sijem ljubav, gdje je vrijeđanje – praštanje, gdje je razdor – slogu, gdje je očaj – nadu, gdje je tama – svjetlost, gdje je žalost – radost.

O Božanski učitelju, nemoj da mene tješe, nego da ja druge tješim; nemoj da mene razumiju, nego da ja druge razumijem, ne da mene ljube, nego da ja druge ljubim. Jer kada praštamo, onda se nama prašta, kada dajemo, onda dobivamo, a kada umiremo, onda se rađamo za život vječni.

Duše Sveti, budi mi na pomoći da današnji dan posvetim Gospodu i Spasitelju.

Gospode Isuse, Sine Božji, bolje je ne živjeti, nego živjeti bez Tebe i protiv Tebe. Zahvaljujem Ti, Bože, za dar ovoga dana i za sve dobro koje ćeš mi pomoći da danas učinim.

Izbavi me, milostivi Bože, od želje za ugodnošću i udostoj me da u svakom trenutku budem spreman da se radi Tebe i bližnjega odreknem sebe jer si mi ti za tu službu i dao život. Pomozi mi da odbacim od sebe sve što nije Tvoje, a što je Tvoje da primim u dubokoj vjeri, nadi i ljubavi.

Daj mi hrabrosti da Ti postojano služim: da stavim pravdu iznad koristi, da stavim ostvarenje plemenitih djela iznad trenutnih zadovoljstava, da stavim druge iznad sebe i ispunim Tvoju zapovijed o ljubavi. 

Učini da svjetlost Tvoje ljepote, dobrote i ljubavi zasja u mojoj duši. Amen.

Izvor: crkvaub.rs.

Odgovori